d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  CHICAGO Proslava sv. Ante s hrvatskim franjevcima u znaku velike obljetnice

  Velika vanjska proslava blagdana sv. Ante u samostanu hrvatskih franjevaca u Chicagu i ove će se godine održati na njegov blagdan, 13. lipnja.

  Sveta krunica i ispovijed na Drexelu započinju u 18:30 sati, a u 19 sati svetu misu predslavit će fra Gabrijel Škibola. Ova godina je posebna jer se obilježava 80. godišnjica otkako su fratri kupili i uselili posjed na Drexel Blvd-u.

  Samostan sv. Ante bio je i ostao naše duhovno središte u Chicagu, ali i na ovom kontinentu. Naime, upravo s ovog mjesta fratri polaze služiti na župama po Americi i Kanadi i ovdje se vraćaju. Samostan na Drexelu dom je i fratara i puka Božjega. On nam je osobito važan ususret dvama velikim obljetnicama. Naime, 2025. slavimo 50. godina osnutka Hrvatskog etničkog instituta, a 2026. 100. godišnjicu osnutka naše Kustodije“, priopćili su na Facebooku franjevci iz Chicaga uz poziv svim zainteresiranima da se pridruže proslavi.

  Pozivamo zato sve štovatelje sv. Ante i sve hrvatske katolike da nam se pridruže za ovogodišnju proslavu dok Bogu dajemo hvalu za prošlih 80 godina i molimo za budućnost naše prisutnosti u ovom dijelu svijeta.

  Foto: Screenshot    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.