d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Cronenbergov film „Infinity Pool“ u hrvatskoj koprodukciji nominiran za čak 11 kanadskih Oscara

  Dugometražni igrani film “Bazen beskraja” (eng. Infinity Pool) redatelja Brandona Cronenberga, u kanadsko-hrvatsko-mađarskoj koprodukciji, nominiran je u 11 kategorija na prestižnoj dodjeli nagrada “2024 Canadian Screen Awards”.

  “Bazen beskraja” prati romanopisca Jamesa Fostera koji bezuspješno pokušava napisati svoju drugu knjigu, provodeći vrijeme na all-inclusive odmoru sa suprugom Em. Jedna fatalna nesreća u hotelskom naselju na slikovitom otoku La Tolqa razotkrit će perverznu subkulturu hedonističkog turizma, bezobzirnog nasilja i nadrealnog užasa.

  Film je nastao kao koprodukcija Kanade, Hrvatske i Mađarske, a većim dijelom je sniman u Šibeniku te je u produkciji sudjelovalo više od 75 hrvatskih filmskih profesionalaca. Same nominacije filma u čak 11 kategorija ističu izuzetan talent i vještinu prikazanu od strane cijelog glumačkog ansambla i autorske ekipe.

  “Duboko smo počašćeni s 11 nominacija na Kanadskim filmskim nagradama  za dugometražni igrani film  „Bazen beskraja“. Ove nominacije dolaze kao potvrda talenta, predanosti i kreativnosti svih uključenih u stvaranje ovog filma. Izuzetno smo ponosni na ono što smo zajedno postigli i zahvalni na priznanju kanadske filmske akademije.” izjavila je Anita Juka, producentica filma i direktorica hrvatske produkcijske firme 4Film koja je nominirana za najboljeg producenta.

  Na filmu je radila brojna hrvatska ekipa, a osim producentice Anite Juka, nominirana je i Svetlana Gutić za najbolju šminku. Bazen beskraja je svjetsku premijeru imao na prestižnom Sundance Film Festivalu, a Europsku premijeru na Berlinaleu. Glavne uloge u filmu igraju Alexander Skarsgard i Mia Goth, a film je za svjetsku distribuciju otkupio Universal Studio.

  Značajne uloge u filmu su ostvarili i poznati hrvatski glumci Zijad Gračić, Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković i Dunja Sepčić, a kao autori (šefovi sektora) su radili Zvonko Sarić, scenograf, Slaven Spinčić, majstor rasvjete i brojni drugi hrvatski autori. Film je sufinanciran sredstvima HAVC-a za manjinsku koprodukciju, Telefilma (kanadskog filmskog fonda) i Eurimagesa.

  Dodjela Kanadskih filmskih nagrada će se održati 31.svibnja 2024. u Torontu. Svečanu ceremoniju će ove godine voditi poznata komičarka, glumica i scenaristica Mae Martin, a prijenos uživo će biti na CBC-u i CBC Gemu u 20:00h.

  Film je nominiran u 11 kategorija za:

  •           Najbolji film (Best Motion Picture) – Karen Harnisch, Andrew Cividino, Christina Piovesan, Noah Segal, Rob Cotterill, Anita Juka, Daniel Kresmery, Jonathan Halperyn

  •           Najbolji casting (Achievement in Casting) – Mark Bennett, Deirdre Bowen

  •           Najbolja režija (Achievement in Direction) – Brandon Cronenberg

  •           Najbolja fotografija (Achievement in Cinematography) – Karim Hussain

  •           Najbolja montaža (Achievement in Editing) – James Vandewater

  •           Najbolja šminka (Achievement in Make-Up) – Dan Martin, Traci Loader, Svetlana Gutic

  •           Najbolja montaža zvuka (Achievement in Sound Editing) – Alex Bullick, Jill Purdy, Rob Bertola, Craig MacLellan

  •           Najbolji vizualni efekti (Achievement in Visual Effects) – Andy Robinson

  •           Najbolji originalni scenarij  (Original Screenplay) – Brandon Cronenberg

  •           Najbolja glavna uloga (Performance in a Leading Role, Drama) – Mia Goth i Alexander Skarsgård    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.