d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  “Di si lipa”, novi hit splitske grupe Trio Gušt

  Legendarni splitski Trio Gušt objavio je novi singl “Di si lipa”. Nakon nešto više od pola godine od posljednjeg singla “Mare”, Želimir Dundić, Rade Konstantinović i Gordan snimili su po svemu sudeći, ljetni hit. U prilog tome govore brojne pohvale i pregledi koje su skupili u samo jedan dan od objave.

  “U slučajnom razgovoru s Juricom Pađenom, našim starim prijateljem, rekao sam daj Jura, ako ti padne što na pamet, napravi neku veselu pjesmu u našem stilu. Nije prošla ura vremena on govori imam nešto aktualno, taman za vas”, objasnio je Dundo, frontman grupe.

  Jurica Pađen napisao je glazbu i tekst, a aranžmanski je pjesmu upakirao Ante Toni Lasan. Za pjesmu je odmah snimljen i videospot u režiji Marija Krište, a uz vesele članove trija protagonisti u videu su i Magdalena i Igor.

  Ovaj legendarni splitski trio već je četrdeset godina u istom sastavu, a svoj prvi studijski album “Trio Gušt Split” objavili su 1985. godine. Naslovima njihovih albuma poput “Fešta”, “Dernek”, “Tulum Domjenak”, “Fajrunt”, “Šušur” i ostalima nagovijestili su i karakter svojih pjesama. Bilo da se radi o obradama ili autorskim pjesmama Trio Gušt je svojim slušateljima uvijek garantirao veselje.

  Inače, trio je nastao kad su kao članovi KUDŽ Filip Dević trebali poći na turneju po Australiji i Novom Zelandu. Zbog nedostatnih financijskih sredstava, odlučeno je da Dundić, Konstantinović i Šegvić ne idu, a folklorna skupina koja je otputovala plesala je uz glazbenu matricu stoga su njih trojica iz dišpeta istupili iz društva. Nastanak grupe i što ih je sve ove godine održalo zajedno Dundo je opisao u svojoj knjizi “Priče pokraj puta” objavljenoj prije pet godina.    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.