d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Dijaspora na biralištima diljem svijeta: “Mi smo s Antartike došli u New York glasovati”

  Izbori u inozemstvu za 11. izbornu jedinicu održani su u 65 hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava. Glasalo se na 109 biračkih mjesta u 41. državi svijeta.

  Unutar Europske Unije najveća je izlaznost očekivano bila u Njemačkoj. Za naše prekooceansko iseljeništvo glasovanje je izazov. U Sjedinjenim Američkim Državama bila su otvorena četiri birališta: u Washingtonu, New Yorku, Chicagu i Los Angelesu. Hrvatski državljani u Australiji i Novom Zelandu prvi su ostvarili svoje biračko pravo za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Hrvatsko iseljeništvo u Kanadi svoj je glas imalo priliku dati u Ottawi i Mississaugi.

  U Južnoj Americi birališta su bila otvorena samo u Buenos Airesu i Santiagu. U zemljama poput Novog Zelanda, Urugvaja ili Perua glasovanje je bilo moguće jedino odlaskom u susjedne zemlje.

  Pogledajte što su HRT-ovi reporteri zabilježili na biralištima diljem svijeta na LINKU.

  Foto: HRT/Screenshot    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.