d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Do 29. svibnja rok za prijavu za glasanje za EU parlament

  Predsjednik Republike Hrvatske donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, koji će se održati u Republici Hrvatskoj i diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu, uključujući Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama u Washingtonu D.C., Generalnim konzulatima RH u New Yorku, NY; Chicagu, IL i Los Angelesu, CA u nedjelju 9. lipnja 2024. (od 7 do 19 sati)

  Kako bi mogli glasovati na izborima, pozivaju se birači dado srijede, 29. svibnja 2024. godine do ponoći (po HR vremenu, odnosno 6 p.m. ET) izvrše (prethodnu ili aktivnu) registraciju za glasovanje na izborima za Europski parlament pri nadležnom diplomatskom/konzularnom predstavništvu u SAD-u (Veleposlanstvo RH u Washingtonu, Generalni konzulat RH u New Yorku, Generalni konzulat RH u Chicagu i Generalni konzulat RH u Los Angelesu).

  Birači mogu izvršiti uvid u Registar birača putem sljedeće poveznice:   Registar birača Republike Hrvatske (gov.hr) kako bi utvrdili gdje su registrirani za glasovanje. Birači koji žele glasovati na mjestu koje je drugačije od mjesta gdje su registrirani u Registru birača moraju izvršiti odgovarajuću registraciju (prethodnu ili aktivnu):

  • Prethodnu registraciju moraju izvršiti birači koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj (s hrvatskom adresom istaknutom na osobnoj iskaznici), a žele glasovati na jednom od biračkih mjesta u SAD-u (obrazac zahtjeva dostupan je na  2.a ZAHTJEV ZA PRETHODNU REGISTRACIJU.docx (live.com))  Zahtjev za prethodnu i aktivnu registraciju podnosi se osobno ili putem e-maila nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu na vlastoručno potpisanom obrascu (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH – Konzularna nadležnost ureda (gov.hr)).

  Foto: Josip Durdov    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.