d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Dogovor koji će omogućiti bolju naplatu kazni za prometne prekršaje u inozemstvu

  Predstavnici Vijeća EU-a i Europskog parlamenta postigli su u srijedu privremeni politički dogovor o direktivi koja bi trebala olakšati izvršenje kazni za vozače koji počine prometne prekršaje u drugoj državi članici.

  Privremeni politički dogovor, koji još moraju potvrditi Vijeće i Parlament da bi postao zakon, odnosi se na dopunu direktive iz 2015. o prekograničnoj razmjeni informacija o prometnim prekršajima u cestovnom prometu.

  “Revidirani zakon osigurat će jednak tretman za sve vozače u EU bez obzira na njihovo državljanstvo”, rekao je belgijski ministar za mobilnost Georges Gilkinet.

  Nova direktiva sada će, osim najčešćih i najozbiljnijih prekršaja kao što su prekoračenje brzine ili vožnja pod utjecajem alkohola i droga, uključivati i druge prekršaje.

  Među njima su nepoštivanje razmaka između vozila, ignoriranje zabrane pretjecanja, opasno pretjecanje, prekršaji pri parkiranju kao što je parkiranje preblizu raskrižju ili zebri, prelazak pune bijele crte, vožnja u pogrešnom smjeru, nepoštivanje pravila o korištenju koridora za hitne slučajeve ili korištenje preopterećenog vozila.

  Nakon što nova pravila budu i formalno usvojena, države članice imat će dvije i pol godine za prenošenje direktive u svoja nacionalna zakonodavstva, prenosi Hina.

  Foto: Pexels    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.