d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  FA Jedinstvo u eteru Croatians Online: “Pozivamo ansamble iz Amerike da nam se jave”

  Povodom Međunarodnog dana plesa naša Ojdana Koharević je razgovarala s vrsnim plesačima, članovima Folklornog ansambla “Jedinstvo” koji ove godine slavi 105. rođendan.

  Utemeljeno 1919. godine u Splitu, FA Jedinstvo najstariji je folklorni ansambl na hrvatskoj obali. Društvo okuplja mlade ljude najrazličitijih interesa, ali sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema folkloru. Zahvaljujući kvaliteti njihovih nastupa ostvarena su gostovanja na pozornicama brojnih europskih gradova, kao i na pozornicama Sjeverne Amerike, Australije, Afrike i Azije, a u desetljećima minulog rada Jedinstvo je vitrine popunilo trofejima s najvećih svjetskih smotri i festivala folklora.

  Na koji način će proslaviti veliku obljetnicu, po čemu su njihove nošnje posebne i kako teku pripreme za Svjetski festival folklora u Splitu, poslušajte u novoj epizodi podcasta “Lijepa naša Dalmacija”.

  Foto: FA Jedinstvo Split    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.