d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Generalni konzulat u New Yorku uputio važnu obavijest biračima

  Na redakciju Croatians Online stigla je obavijest Generalnog konzulata New York o nadolazećim izborima za članove u Europski parlament iz RH.

  Obavijest prenosimo u cijelosti:

  “Predsjednik Republike Hrvatske donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Izbori će se na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu RH u New Yorku održati u nedjelju 9. lipnja 2024. godine u vremenu od 07:00 do 19:00 sati na adresi: Generalni konzulat RH u New Yorku, 820 Second Avenue, 18th floor, New York, NY, 10017.

  Birači svoje podatke upisane u registar birača mogu provjeriti na poveznici. Za glasanje na izborima, birači se mogu registrirati u Generalnom konzulatu RH u New Yorku najkasnije do kraja dana u srijedu, 29. svibnja 2024.g.

  Birači koji imaju prijavljeno prebivalište u RH trebaju se prethodno registrirati a birači koji nemaju prijavljeno prebivalište u RH trebaju se aktivno registrirati.
  Zahtjev za registraciju birača podnosi se osobno u Generalnom konzulatu ili putem e-maila skenirano na [email protected]

  Obrazac zahtjeva za registraciju i dodatne informacije moguće je dobiti putem e-mail adrese [email protected] ili osobno u Generalnom konzulatu u New Yorku te na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave RH.

  Birači kojima je izdana hrvatska e-osobna iskaznica s adresom prebivališta izvan RH bit će registrirani po službenoj dužnosti prema adresi u osobnoj iskaznici, a ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva ili u Hrvatskoj moraju podnijeti zahtjev za promjenu mjesta registracije.

  Birači koji imaju vjerodajnice i pristup sustavu e-Građani mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju te izmjene istih zahtjeva, putem sustava e-Građani.

  Foto: Pexels    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.