d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Hrvati iz Koblenza na međunarodnoj svetoj misi u Trieru

  U subotu 20. travnja grupa od 100-tinjak članova HKM Koblenz zajedno sa župnikom tradicionalno je hodočastila u sjedište najstarije njemačke biskupije i sudjelovala u međunarodnoj svetoj Misi koju je u trierskoj katedrali predvodio biskup Stephan Ackermann uz pomoćne biskupe Petersa i Brahma, voditelja Hrvatske misije iz Koblenza te brojnih svećenika.

  Hodočašće je nakon redovitog župnog klanjanja subotom započelo okupljanjem kod biste zaštitnika Misije, odakle je 80-ak hodočasnika krenulo autobusom, a ostatak osobnim automobilima. Uz molitvu, pjesmu i druženje, put do Triera je brzo prošao.

  Dolaskom u Trier, zaputili su se do Porte Nigre, jedne od najvažnijih znamenitosti grada Triera, i tamo napravili zajedničku fotografiju za uspomenu. Nakon fotografiranja, nastavili su razgledanje grada i uz tumačenje znamenitosti došli do trga pred katedralom gdje su ponovili fotografiranje te se uputili u osobno istraživanje grada i međusobno druženje.

  U 16:30 okupili su se pred katedralom i kao najveća grupa hodočasnika toga dana, krenuli zajednički u procesiji u katedralu, gdje je u 17 sati započela svečana sveta Misa na kojoj su svim srcem sudjelovali pjesmom, molitvom i angažmanom njihove članice liturgijske grupe Kyre, koja je u ime svih njih čitala dvojezično molitvu vjernika.

  Nakon sv. Mise uslijedila je procesija do kapelice u kojoj se čuva relikvija Isusove haljine. Nakon procesije i molitve, pred katedralom su se susreli kao zajednica s biskupom Ackermannom,. Kao i svaki puta, Biskup je izrazio zahvalnost zajednici za angažman u Biskupiji i odao priznanje njihovoj brojnosti i aktivnostima..

  Hvala svim hodočasnicima kao i svima koji ste nas pratili svojom molitvom. Još jedanput smo dostojno predstavljali našu zajednicu pred cijelom Biskupijom, ali i pokazali svoju snagu kao najbrojnija zajednica stranog govornog područja i time dokazali našu odličnu organiziranost, snagu i povezanost. Neka bude Bogu na slavu, drugima na svjedočanstvo a nama na spasenje…”, priopćili su iz Hrvatska katoličke misije Koblenz.

  Izvor i foto: Hrvatska Katolička Misija Koblenz    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.