d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Hrvati u Irskoj prikupljaju pomoć za mladića kojeg su pretukli huligani

  Hrvati u Irskoj pokrenuli su veliku akciju prikupljanja novčane pomoći za Hrvata Davida Družinca, mladića kojeg su nedavno pretukli huligani, a u tom napadu je smrtno stradao njegov prijatelj.

  Njihovu poruku prenosimo u cijelosti:

  “Vjerojatno ste već čuli za slučaj brutalnog premlaćivanja dvojice Hrvata u Dublinu, događaj koji se dogodio u subotu, 30. ožujka, a nažalost je rezultirao smrću našeg sunarodnjaka Josipa Štroka.
  David Družinec je uz gubitak svog najboljeg prijatelja iz djetinjstva, pretrpio teške tjelesne ozljede: sedam fraktura lubanje, podljeve po očima, dva različita prijeloma nosa te hematom unutar mozga, koji ako ne prođe, može stvoriti velike probleme za daljnje funkcioniranje mozga. Od udaraca su stradali i zubi, neki su mu doslovno pomaknuti iz mjesta.
  Nakon tog tragičnog događaja, David je izbačen iz unajmljenog stana, doslovno na cestu. Na Uskrs, u tako teškom stanju, krvavog lica, lutao je dublinskim ulicama u potrazi za hostelom.
  Uz teške fizičke posljedice, David je također pretrpio tešku psihičku traumu.

  Istraga je još uvijek u tijeku, osumljičeni su privedeni, a David sve troškove liječenja mora snositi sam.
  Svjesni smo da su ti troškovi veliki, a David nije sposoban, ni fizički ni psihički, za rad.
  Iz tog razloga pokrećemo akciju prikupljanja novca uz Davidovu suglasnost.

  Ovim putem vas pozivamo da pomognete mladiću koji je brutalno pretučen, kako bismo mu olakšali troškove liječenja i oporavka.
  Oporavak je dugotrajan i skup, a uz sve operacije koje očekuje, trebat će mu dobra psihološka podrška kako bi se vratio normalnom životu.

  David je otac preslatkog dječaka koji žudi za očevom pažnjom i zajedničkom, veselom igrom. Stoga, pozivamo sve vas koji ste u mogućnosti da pomognete Davidu donacijom i/ili dijeljenjem ove akcije.”

  Akciji se možete priključiti na LINKU.

  Foto: gofundme.com    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.