d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Hrvatska na najvećem turističkom sajmu u Austriji

  Hrvatska turistička zajednica sudjeluje na sajmu Ferien-Messe koji se od 14. do 17. ožujka održava u Beču. Riječ je o najvećem i najznačajnijem turističkom sajmu u Austriji na kojem se tradicionalno predstavljaju najvažniji partneri iz austrijskog turističkog sektora.

  Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, svoju ponudu u sklopu hrvatskog štanda predstavlja 21 hrvatski suizlagač među kojima su hotelijeri, agencije, prijevoznici, ali i turističke zajednice.

  Veseli nas činjenica da sve više hrvatskih partnera prepoznaje važnost austrijskog tržišta, što se vidi i u velikom broju suizlagača na štandu HTZ-a u Beču. Osim toga, iznimno nam je drago da je Hrvatska, prema najbitnijim istraživanjima austrijskog turističkog sektora i dalje prepoznata kao kvalitetna i pouzdana turistička destinacija“, izjavio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji, dodavši da Hrvatska i dalje zauzima visoko drugo mjesto najtraženijih inozemnih destinacija na tržištu Austrije.

  U siječnju svake godine poznati organizator putovanja Ruefa Reisen GmbH izdaje tržišno istraživanje „Ruefa Reisekompass“ koje je i ove godine objavljeno u austrijskim medijima. Ono obuhvaća podatke o navikama putovanja austrijskih gostiju i prognozama za 2024. Prema navedenom istraživanju, potražnja za Hrvatskom ne jenjava. Naprotiv, u konstantnom je rastu.

  Uoči otvaranja sajma, održana je konferencija za medije pod organizatorskom palicom TUI Austria na kojoj je istaknuto kako Hrvatska, kao odmorišna destinacija u koju gosti dolaze vlastitim prijevoznim sredstvom, ove godine bilježi rast bookinga od 37 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

  Sajam Ferien-Messe se do prije korona pandemije uvijek održavao u siječnju te se još ove godine održava u ožujku, a od 2025. ponovo će biti u prvom mjesecu.

  Foto: Pexels    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.