d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Hrvatska vojska danas slavi svoj dan: “Ponosni na odoru koju nosimo, spremni smo na sve izazove!”

  Uoči 33. rođendana OS RH pripadnici moderne Hrvatske vojske poslali su prigodne poruke: Odajemo počast palima za slobodu, ponosni na odoru koju nosimo, spremni smo na sve izazove. Domovini vjerni!

  U svečanom ozračju uoči 33. rođendana Hrvatske vojske, koji se obilježava svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade Zbora narodne garde, njihovi nasljednici, pripadnici današnje moderne Hrvatske vojske poslali su prigodne poruke i čestitke.

  Dan Oružanih snaga prilika je da se prisjetimo svih onih koji su se žrtvovali za našu slobodu i sigurnost. Hvala. Domovini vjerni!”, poručili su kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

  Pripadnica Hrvatske ratne mornarice prisjetila se svih hrvatskih branitelja i pripadnika Hrvatske vojske koji su zaslužni za stvaranje i razvoj današnjih modernih Oružanih snaga te je čestitavši ovaj dan svim pripadnicima istaknula: “U čast mom ocu i svim braniteljima iz Domovinskog rata, danas ponosno stojim na mostu broda Obalne straže RH”.

  Sjećanju na hrvatske branitelje pridružili su se i pripadnici Vukova koji su uz čestitke za sretan rođendan Hrvatskoj vojsci poručili: “I da nikad ne zaboravimo žrtvu svih onih koji su nam omogućili da budemo dio ove obitelji. Domovini vjerni!”

  Pripadnici Gromova istaknuli su ponos što su dio obitelji Hrvatske vojske, danas respektabilne moderne vojne silu koja svim građanima Republike Hrvatske jamči sigurnost, a pripadnici Tigrova ovom prigodom javili su se svojim poznatim pozdravom: “Za Hrvatsku kao Tigar”.

  S pogledom u budućnost uz nove višenamjenske borbene avione Rafale, pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslao je poruku: “S novim avionima za modernu i moćnu Hrvatsku vojsku”.

  “Na brodu vijori zastava naše slobodne domovine. Odajemo počast palima za slobodu, ponosni na odoru koju nosimo spremni smo na sve izazove. Neka nam vječno živi naša slobodna domovina”, ponosno poručuju pripadnici Hrvatske ratne mornarice.

  Pripadnica 3. mehanizirane bojne Pauci poručila je kako su joj se životni snovi potpuno ispunili onoga trenutka kad je obukla odoru Hrvatske vojske, a kolege iz postrojbe podržali su je prepoznatljivom krilaticom iz Domovinskog rata legendarne 4. gardijske brigade “Pauci”: “Kad krenemo gorit će nebo i zemlja”.

  Izvor: MORH    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.