d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Hrvatski glumac s holivudskom karijerom na meti hakera: “Plati 5000 dolara ili ćeš sve izgubiti”

  Neb Chupin, uspješni poduzetnik svjetskog glasa te hollywoodski glumac i filmski producent koji je nedavno glumio u Anezinu spotu za singl ”Malo tvoga vremena“ već danima nema pristup svom Facebook profilu

  Hakirali su mi profil dok sam bio na putu u Americi. Isprva sam doživio emocionalni šok kada sam vidio da su umjesto mene objavili upit mojim Facebook prijateljima što ih veže za mene u jednoj rečenici. Shvatio sam da žele što više osobnih podataka kako bi mi naštetili. Onda su me  nazvali na američki broj i tražili 5000 dolara kako bi vratili profil  i zaprijetili su ako to ne učinim da će mi napraviti još veću štetu, a obavijestili su me i da su otvorili razne crypto račune u moje ime. Prekinuo sam poziv. Ne pristajem na takve ucjene. Zatim su počeli pisati u moje ime i objave u kojima se predstavljam kao certificirani crypto stručnjak. Zamolio sam prijatelje da prijave da je profil hakiran i javio sam se Facebook službi – govori Neb.

  No hakeri ne prestaju s objavama o Nebovu uspješnom trgovanju crypto valutama.

  Iskorištavaju moju uspješnu poslovnu karijeru i pretpostavljam da stvaraju sliku o meni kao nekome tko se uspješno bavi crypto valutama ne bi li s tim prevarili moje prijatelje. Zato sam obavijestio koga god sam mogao i stavio objave na Instagramu da budu oprezni ako ih netko kontaktira u vezi toga u moje ime – ističe zabrinuto Neb te dodaje kako se nada da nitko neće nasjesti na takve i slične prevare.

  Neb Chupin je do sada radio na više od 20 filmova od kojih su najpoznatiji hit triler `Mindcage` uz Johna Malkovicha i Martina Lawrencea u ulozi `Dr. Loescha`, zatim `Fanatic` i `Poison Rose` s Johnom Travoltom, `Acceleration` s Dolphom Lundgrenom i Natalie Burn te `Obsessio`, za koji je osvojio posebnu nagradu za glumu na filmskom festivalu u Veneciji.

  U produkciji ima više uradaka u kojima glumi i producira uključujući `Pig Killer`, `The Last Redemption` i apokaliptičnu fantaziju `The Islander`.
  No nije Neb samo uspješan u svijetu već i u Hrvatskoj gdje je prije dvije godine proglašen poduzetnikom godine prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA. Vlasnik je Hermes Internationala (džemovi i namazi Dida Boža) koje je, kako je sam nedavno otkrio, onaj od smokava najviše obožavala Travoltina pokojna žena Kelly Preston.    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.