d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Hrvatski rock u srcu Londona – Goran Bare & Majke razvalili Dingwalls

  Kultni londonski klub Dingwalls zadrhtao je pod zvukom domaćeg rocka. Goran Bare & Majke održali su nezaboravan koncert 28. travnja koji je opravdao sva očekivanja.

  “Koncert je bio fantastičan, mi smo se dobro osjećali na bini, super je bilo što su ljudi uživali i to je nama dovoljno”, rekao je Goran Bare.

  Na pozornici koja je ugostila svjetska glazbena imena poput Red Hot Chili Peppersa i Imagine Dragonsa, Goran Bare & Majke izveli su neke od svojih najvećih hitova, uključujući “Teške boje”, “Ja sam budućnost”, “Vrijeme je da se krene” i “Noćas prelazim rijeku”. Sirovim rock zvukom i odličnim tekstovima zauzeli su svoje mjesto među legendama klupske scene.

  Prije koncerta, bend je posjetio legendarni Abbey Road Studios, studio u kojem je stvarala i snimala najpopularnija rock grupa svih vremena, The Beatles.

  Abbey Road Studios je najznačajniji studio za snimanje na svijetu, poznat po svojoj kreativnosti i tehnološkoj izvrsnosti. Kultni studio koji je posljednjih 90 godina bio glazbeni dom brojnim vrhunskim izvođačima kao što su The Beatles, Pink Floyd, Shirley Bassey, Oasis, Radiohead, Sam Smith, Florence + The Machine, Ed Sheeran, Lady Gaga, Amy Winehouse, Adele i mnogih drugih.

  “Bilo je impresivno, ovo što sam vidio – pozitivno sam šokiran. Velik dio povijesti pop glazbe nalazi se ovdje. Ovo je stvoreno tridesetih godina, znači skoro 100 godina pop glazbe je ovdje, i to pričamo o vrhunskoj glazbi. Još uvijek sam pod dojmom, jako inspirativno, poučno i super iskustvo”, rekao je Bare nakon posjeta studiju Abbey Road.

  Bare & Majke oduševljeno su obišli sva studija puna glazbene povijesti te su razgledali i instrumente, glazbenu opremu i uvjete u kojima snimaju najbolji glazbenici na svijetu. Puni inspiracije i entuzijazma zaputili su se na probu u Dingwalls.

  Bend koji je obilježio generacije svojim autentičnim stilom i glazbenim utjecajem nastavlja impresionirati. Njihova diskografija i 40-godišnja karijera svjedoči o njihovoj strasti i predanosti glazbi, te služi kao nit vodilja za mnoge bendove. Koncerti poput ovog u Londonu, upravo su prilika da se ta inspiracija podijeli i s publikom diljem svijeta. Svojim nastupom Goran Bare & Majke postali su dio povijesti legendarnog londonskog kluba Dingwalls.

  Foto: Zoran Veselinović    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.