d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Hrvoje Mandić: “Hercegovački franjevci su kroz cijeli rat spašavali nevine žrtve nacionalsocijalističkih progona”

  U studiju Croatians Online gostovao je povjesničar dr. Hrvoje Mandić, autor knjige “Hercegovačka franjevačka provincija u Drugom svjetskom ratu i poraću”.

  Ova knjiga temelji se na desetljećima istraživanja problematike hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću. Od iznimne je važnosti za rasvjetljavanje okolnosti ubojstva franjevaca na Širokom Brijegu u veljači 1945. godine i dokazuje kako nisu bili kolateralne žrtve ratnih operacija, nego su likvidirani prema unaprijed osmišljenu planu, iz mržnje prema vjeri i iz propagandno-političkih razloga.

  Kao proširena doktorska disertacija knjiga je objavljena 2021. godine, a ovih dana dobila je englesko izdanje koje je predstavljeno u New Yorku. Tim povodom s dr. Mandićem je razgovarao naš Damir Kolich, cijeli intervju poslušajte na Spotifyju.



    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.