d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  HTZ svečano obilježila 25 godina promicanja Hrvatske u SAD-u

  Hrvatska turistička zajednica svečano je obilježila 25 godina rada i djelovanja u Americi pri čemu je uspješno promicala Hrvatsku kao vrhunsku turističku destinaciju za turiste koji dolaze s tog – nama najvažnijeg dalekog tržišta. Na događanju koje se održalo u Veleposlanstvu RH u Washingtonu D.C. sudionici su se susreli s bogatom kulturnom baštinom i hrvatskim nasljeđem, a manifestacija je privukla više od 60 turističkih agenata, predstavnika medija i ostalih ključnih dionika.

  Sve okupljene pozdravio je Pjer Šimunović, veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je pritom istaknuo važnost snažne i rastuće veze između Hrvatske i SAD-a, naglasivši da svjedočimo sve većem broju američkih posjetitelja zainteresiranih za kulturu, prirodne ljepote i povijesnu baštinu naše zemlje. Osim njega, događanju je prisustvovala i Leila Krešić-Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u SAD-u. 

  “Naša je misija oduvijek bila isticati bogatu baštinu i zadivljujuće krajolike Hrvatske američkim putnicima te ih upoznati s autohtonim jelima i vinima s različitih hrvatskih područja. Ponosni smo na naša postignuća i radujemo se što ćemo nastaviti inspirirati Amerikance da otkriju jedinstvene i raznolike sadržaje i atrakcije koje naša zemlja nudi”, izjavila je Krešić-Jurić

  Naime, tijekom proteklih 25 godina broj posjetitelja iz SAD-a u Hrvatskoj zabilježio je značajan porast. Od skromnih početaka, broj američkih turista porastao je na preko 700.000 dolazaka u 2023., što predstavlja povećanje od 33% u odnosu na prethodnu godinu, i preko 2.000.000 noćenja, što je povećanje od 22% u odnosu na prethodnu godinu. Dodajmo kako su u dosadašnjem dijelu godine Amerikanci u Hrvatskoj ostvarili porast od 7 posto u dolascima i 4 posto u noćenjima u usporedbi s lani. 

  U okviru proslave, uručena su posebna priznanja za izuzetan doprinos u promociji Hrvatske na sjevernoameričkom tržištu, a odlikovani su: Niko Hazdovac i Peter Hazdovac iz Adriatic Travel Toursa, Boris J. Miketić iz Croatia Travel Agency, Wanda S. Radetti iz Visit Croatia – Tasteful Croatian Journeys i Ivica Glavinić iz Pan Adriatic Travel Agency.

  Gosti su prilikom svečanog prijema uživali u degustaciji hrvatskih eno-gastronomskih autohtonih proizvoda, dok su klapske pjesme događanju dale poseban glazbeni ugođaj.  

  Izvor i foto: HTZ    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.