d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Hvar slavi sv. Prošpera uz mirise i okuse mediteranske prehrane

  Ovoga petka 10. svibnja Hvar slavi blagdan svog suzaštitnika sv. Prošpera, koji se obilježava od 1671. godine. Tada su svečeve relikvije donesene iz Rima, te se tradicionalno održava fjera na glavnom gradskom trgu.

  Iako na ‘otoku sunca’ odavno ima gostiju, ovaj blagdan se među domaćim stanovnicima uvriježio kao početak turističke sezone. Poput svih dosadašnjih i ovogodišnja proslava sv. Prošpera bit će u znaku brojnih crkvenih i svjetovnih događaja. Središnji crkveni događaj je sveta misa i procesija koja započinje u 18.30 sati, a ove godine misno slavlje predvodi msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup u miru.

  Osim procesije i same Fjere u gradu, najviše posjetitelja okupit će gastronomska manifestacija “Sa šušton i gušton” koja predstavlja zaboravljena jela i vina ovoga kraja. Ova će se manifestacija održati 11. svibnja u 20.30 sati ispred Arsenala.

  Program organizira Udruga Forske užonce uz potporu Turističke zajednice Grada Hvara u suradnji s Gradom Hvarom, Hvar 1612, Gradska knjižnica i čitaonica Hvar, Srednja škola Hvar i Udruga Hvarski vinari.    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.