d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Jandroković s hrvatskom zajednicom u New Yorku: Hrvati u dijaspori su jedinstven most između domovine i svijeta

  Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svetoj misi u hrvatskoj župi svetih Ćirila i Metoda i svetog Rafaela u New Yorku te se potom susreo s hrvatskom zajednicom i župljanima.

  Predsjednik Jandroković obišao je župnu crkvu svetih Ćirila i Metoda i svetog Rafaela, gdje je prva hrvatska župa na istočnoj obali američkog kontinenta osnovana još 1913. godine, a vode je hrvatski franjevci. Potom je nazočio svetoj misi koju je na hrvatskom jeziku predvodio fra Nikola Pašalić.

  U razgovoru s predstavnicima hrvatske zajednice u New Yorku nakon mise, predsjednik Jandroković poručio je kako su Hrvati u SAD-u, kao i naši sunarodnjaci drugdje u dijaspori jedinstven most između Hrvatske i svijeta, s važnom ulogom u promociji naše tradicije, baštine i kulture.

  Istaknuo je posebno zadovoljstvo činjenicom da je hrvatska zajednica u SAD-u uspjela hrvatski identitet ugraditi u široku lepezu američke kulturne raznolikosti.

  Zaključno, predsjednik Jandroković zahvalio je okupljenim Hrvatima na njihovu trajnom zalaganju za dodatno jačanje veza Hrvatske i SAD-a.

  Izrazio je uvjerenje da će hrvatska župa u New Yorku i u budućnosti ostati čvrsta spona u očuvanju tamošnje hrvatske zajednice i našeg kršćanskog identiteta, kao i jamac trajne povezanosti s Domovinom.

  Izvor i foto: Hrvatski sabor    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.