d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Lipanjski rekord Zračne luke sv. Jeronim: 537.326 putnika!

  Zračna luka sveti Jeronim u Kaštelima zabilježila je u lipnju rekordan broj putnika jer je u tom mjesecu ovu zračnu luku posjetilo čak 537.326 putnika! To je znatno povećanje od prošlogodišnjeg lipnja u kojem je kroz ovu zračnu luku prošlo 487631 putnika.

  Zadovoljan je ovim brojkama Mate Melvan, voditelj prihvata i otpreme putnika u zračnoj luci sv Jeronim:

  Itekako smo ponosni na ovaj lipanjski rekord, kroz našu zračnu luku prođe oko 50 avioprijevoznika iz 26 država, te 85 destinacija, kaže Melvan.

  On vjeruje da će i srpanj imati izvrsne podatke jer je veliki val putnika zabilježen prošloga vikenda kada je prošlo oko 50 tisuća putnika.

  Izvrsnoj srpanjskoj statistici doprinosi i Ultra jer se uoči tog događaja bilježe dolasci iz čak 140 država svijeta. Tako je i ove godine već zabilježen značajan porast putnika uoči Ultre na svim dolaznim letovima.

  Melvan se za Croatiansoline posebno osvrnuo na brojnost putnika s američkog kontinenta. -Iako nema direktnih letova iz Sjedinjenih američkih država imamo veliki broj američkih putnika, kako turista tako i naših iseljenika koji se uvijek rado vraćaju na odmor u Hrvatsku. Katkad se zna dogoditi da su 2/3 aviona putnici iz SAD.-napominje Melvan.

  Ova zračna luka potpuno je obnovljena prije pet godina no kako od vremena korone mnogi nisu vidjeli njezin nov izgled iznenađeni su eksterijerom, interijerom i brojnim sadržajima.

  Ova zračna luka ima još jednu posebnost jer je prva zračna luka u Hrvatskoj u kojoj je postavljen klavir. Od svibnja ove godine klavir krasi jednu od prostorija, a na njemu može zasvirati tko god želi. Dogodilo se tako da su u zračnoj luci nedavno zasvirali glazbenici iz milanske La Scale i tako u svijet poslali najljepšu glazbenu razglednicu iz srca Dalmacije.

    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.