d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Nadbiskup Petar Rajič novi je apostolski nuncij u Italiji i San Marinu

  Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u ponedjeljak 11. ožujka 2024. da je papa Franjo imenovao mons. Petra Antuna Rajiča apostolskim nuncijem u Talijanskoj Republici i Republici San Marinu, javlja Vatican News.

  Nadbiskup Rajič na službi nuncija u Italiji i San Marinu naslijedit će kardinala Paula Emila Tscherriga, kojega je Sveti Otac nedavno imenovao članom Dikasterija za kauze svetaca.

  Mons. Petar Antun Rajič rođen je u hrvatskoj obitelji u Torontu 1959. godine. Za svećenika je zaređen 1987. te inkardiniran u Trebinjsko-mrkansku biskupiju. Završio je studij kanonskoga prava. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 1993. godine. Djelovao je u papinskim predstavništvima u Iranu, Litvi, Estoniji i Latviji te u Odjelu za opće poslove Svete Stolice.

  Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 2. prosinca 2009. naslovnim nadbiskupom Sarsenteruma i apostolskim nuncijem u Državi Kuvajtu, Kraljevini Bahreinu i Državi Kataru te istodobno apostolskim predstavnikom na Arapskom poluotoku.

  Za biskupa ga je 23. siječnja 2010. u mostarskoj katedrali Majke Crkve i Kraljice svijeta zaredio tadašnji državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone.

  Papa Franjo ga je 27. ožujka 2010. imenovao apostolskim nuncijem u Republici Jemenu te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dana 15. lipnja 2015. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Republici Angoli i Demokratskoj Republici San Tomeu i Prinsipeu. Nakon točno četiri godine, 15. lipnja 2019., imenovao ga je apostolskim nuncijem u Republici Litvi, a 6. kolovoza i nuncijem u Republici Estoniji i Republici Latviji.

  Foto: Pexels    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.