d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Nezaboravno iskustvo i žensko druženje na Grobniku

  Povodom Dana žena, luksuzni brend automobila Porsche organizirao je događaj na kojem je okupio inspirativne žene iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Uzvanice su tako, četvrtu godinu za redom, imale priliku doživjeti nezaboravno iskustvo na trkaćoj stazi Grobnik kao dio vozačkog programa Porsche Experience u posebnom izdanju Women on Track. Na petodnevnom adrenalinskom druženju, ove je godine sudjelovalo ukupno 175 sudionica!  

  Kroz inicijativu SHIFT, Porsche nastavlja podržavati žene i stavljati fokus na promicanje ženske jednakosti i jačanje međusobne podrške

  “Iznimno smo ponosni jer već četvrtu godinu za redom okupljamo žene iz različitih sfera biznisa, ali i životnih poglavlja. Spajamo različite generacije i karaktere koje zajedno pomiču vlastite granice dokazujući jedno – žene smo i zaista možemo sve”, istaknula je Silvija Berger, Porsche Brand Manager za Hrvatsku.         

  Sudionice su imale priliku pokazati svoje vještine, ali i hrabrost, vozeći najmoćnije Porsche automobile. Time su dokazale kako imaju svoje mjesto u auto-moto svijetu, rušeći ustaljene stereotipe i granice. Pod mentorstvom iskusnih međunarodnih Porsche instruktora, sudionice su vozile 20 različitih modela, uključujući 718 Cayman GT4 RS, 911 Carrera GTS Coupe, Macan GTS, Taycan Turbo, 911 Carrera Turbo S, Panamera 4 E-Hybrid, i uvjerile se u sportske performanse, udobnost vožnje i prilagodljivost terenu koju ovi automobili nude. Svoj natjecateljski duh i hrabrost imale su priliku pokazati tijekom slalom vožnje, ali i ostalih vježbi koje su uključivale off-road, launch control te vožnja dvosjeda, limuzina i SUV-a na trkaćoj stazi. Za sam kraj dana, dodatna doza adrenalina postignuta je taxi lapom s instruktorima i Nensi Terčić, ženom koja drži rekord na Grobniku u ženskoj kategoriji za cestovna vozila. Taxi lapovi su najbrže vožnje trkaćom stazom gdje su zaista osjetile što znači izraz “otpustiti sve kočnice”.

  Ovaj događaj nije samo slavlje ženske snage, već i podsjetnik da su njihova hrabrost, vještine i odlučnost ključni elementi za ostvarenje snova te da nikada ne zaborave slaviti svoje pobjede, baš kao što su to radile ovih dana.

  Foto: PR    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.