d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Nova medijska platforma hrvatske dijaspore, sa sjedištem u New Yorku, već bilježi značajnu posjetu – hvala vam od srca!  

  U ožujku 2024., točnije 15. ožujka, dogodio se povijesni dan za medijsku Hrvatsko-Američku medijsku organizaciju –  CAMA. Osnovana je medijska platforma Croatians Online i aktivirana je domena www.croatiansonline.com s koje upravo čitate ovu vijest.

  Interna organizacija tima, aktivacija svih potrebnih kanala za dijeljenje sadržaja i aktivnosti, rad na subotnjim emisijama, te proizvodnja tekstova za web stranicu, glavni su poslovi na kojima smo radili protekla 3 mjeseca. Bilježimo i prve odlične rezultate.

  Spotify raste s brojem priloga

  Svi naši prilozi subotnjih emisija „Croatians Saturday Live“ koje možete slušati svake subote u 11.30 sati po istočnoameričkom vremenu (odnosno u 17.30 po hrvatskom vremenu), mogu se pronaći na domeni Croatians Online Spotify. Trenutno je snimke pregledalo više od 13 000 korisnika Spotifyja, a uploadali smo ukupno 65 priloga i javljanja naših suradnika iz Amerike i Hrvatske.  Svakog tjedna Spotify materijale možete čitati i putem web stranice, pri čemu objavljujemo posebne tekstove s opcijom slušanja Spotifya i svakog priloga.

  Facebook stranica dosegla više od 50 000 Hrvata

  Croatians Online Facebook stranica dosegla je više od 50 000 Hrvata, a putem nje svakodnevno možete pratiti vijesti s web stranice, kao i zanimljivosti i javljanja iz Hrvatske i svijeta. Također, tu su i naša javljanja iz studija u New Yorku, gdje članovi redakcije dijele svakodnevicu sa snimanja emisija. Lajkajte i zapratite stranicu i podijelite je sa svojim bližnjima!

  Web stranica u stalnom rastu od početka, rekord prošlog mjeseca

  Naša domena www.croatiansonline.com aktivna je od 15. ožujka, a u međuvremenu je doživjela brojne promjene i napredak. Vijesti možete čitati na 4 jezika: engleskom, njemačkom, španjolskom i hrvatskom jeziku. Sve emisije možete slušati putem povezivanja sa Spotify kanalom, a sustavno radimo na boljem korisničkom iskustvu i funkcionalnostima.

  Web stranica ima i brojne kategorije, pri čemu ističemo kategoriju Podcasti koja pokazuje odličnu praćenost s 10 aktivnih autora i novinara. Tu su: Kava s Damirom, Little Nook, Kata’s Culture Corner, Keep it Croatian with Sara, Gdje je srce tu je dom, Study in Croatia, Terca u New Yorku, Lijepa naša Dalmacija, Zanimljivi Hrvati i Travel Advisor. Autori naših podcasta su vrijedni svake subote i pozivamo vas na praćenje i preslušavanje sadržaja. Njihovi podcasti dostupni su putem web stranice, ali i 0-24h putem našeg Spotify kanala.

  Što se tiče rezultata web stranice, bilježimo 6800 jedinstvenih čitatelja i preko 30 000 pregleda stranica, uz jaku tendenciju rasta posjete u idućim mjesecima. Već sada, to je 30% više čitatelja od prvog idućeg medija u New Yorku, a rastom se očekuje i višestruki rast na razini najčitanijih hrvatskih medija.

  Sveukupno uspješna prva tri mjeseca

  Mlada medijska platforma Hrvata ima studio u New Yorku, a već se razgovara i o redakcijama u drugim gradovima svijeta. Sve dosadašnje rezultate kratko je prokomentirala Sanja Floričić-Bogović ispred Croatians Onlinea:

  Zadovoljni smo ovim rezultatima, u jako malo vremena napravljen je velik posao, te u budućnosti očekujemo da ćemo nastaviti s ovim trendovima. Pozivamo sve Hrvatice i Hrvate iz raznih dijelova svijeta, da nam se jave i podijele s nama svoje priče. Uvijek smo dostupni preko naših članova tima ili na email [email protected] „ – kaže Sanja Floričić-Bogović, predsjednica CAMA-e koja je nakladnik Croatians Onlinea.    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.