d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Petnaest novih krizmanika u HKM Würzburg

  Polaganjem svojih ruku na petnaestero krizmanika u HKM Würzburg nuncij u Njemačkoj i nadbiskup msgr. Nikola Eterović proslavio je sakrament potvrde u subotu 4. svibnja 2024. u würzburškoj crkvi St. Josef.

  Kroz svoju propovijed nadbiskup Eterović progovorio je o znakovima koji prate govor o Duhu Svetome poput vode, vatre, ljubavi i govor u jezicima. Voda je znak čišćenja duše, dok je vatra znak snage koja pokreće čovjekov duh. Govoreći o ljubavi koja je plod Duha Svetoga nadbiskup je istaknuo kako ona povezuje ljude različitih porijekla.

  „Upravo kao što i jezik pomaže čovjeku da komunicira s drugima, tako nas i jezik povezuje međusobno u ljubavi. Koliko jezika poznaješ toliko više vrijediš – stara je narodna poslovica. Stoga, dragi krizmanici, nemojte zaboraviti svoj rodni jezik i jezik svojih roditelja. Poznavanje svakog novog jezika otvara vam nova vrata u društvu”, naglasio je nadbiskup Nikola.

  Svim okupljenima na kraju mise obratio se i župnik HKM Würzburg fra Ivan Penava. Zahvalio se ovogodišnjim krizmanicima na ustrajnosti pohađanja župne kateheze svake subote iako su neki stizali iz udaljenijih mjesta popu Aschaffenburga, Wertheima, Kitzingena i Bad Mergetheima. Zamolio je roditelje da i dalje podržavaju svoju djecu u njihovom duhovnom rastu unatoč mnogim liberalnim pritiscima u društvo koji razvodnjavaju pojam obitelji i braka.

  Slavlju svete mise pridružio se i generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu g. Vedran Konjevod.

  Izvor i foto: Hrvatska katolička misija Würzburg    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.