d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Plesat će se najveće hrvatsko kolo u Sjevernoj Americi!

  Kanadsko-hrvatska folklorna federacija (Istok) najavljuje 50. jubilarni Hrvatsko-kanadski folklorni Festival koji će se od 18. do 19. svibnja održati u Mississaugi.

  Svrha Saveza je čuvati i širiti izvornu hrvatsku folklornu baštinu i kulturu i promicati upotrebu hrvatskoga jezika, te isto prenositi mlađim naraštajima. Danas Savez broji 1400 članova, a radi se o drugoj, trećoj ili četvrtoj generaciji potomaka, organiziranih u 18 amaterskih folklornih i tamburaških skupina iz različitih gradova istočne Kanade. Festival je postao jedan od najvećih kulturno-umjetnički događaja za Hrvate u dijaspori i značajna poveznica pripadnosti zemlji svojih predaka.

  Uz kulturni program, koji uključuje najveće hrvatsko kolo u Sjevernoj Americi koje će biti snimano uživo dronom, organizatori su najavili tamburašku svetu misu koja će se slaviti u Crkvi hrvatskih mučenika u Mississaugi, zabavni program i svečani banket za sudionike i goste .

  “Uvjereni smo da će ovo biti poticaj za nastavak rada na čuvanju naših običaja koji postoje stoljećima. Naš hrvatski folklor je vječan! Uz predanost svih nas, naša tradicija nastavit će živjeti još dugo i uspješno! Pridružite nam se!”, poručili su iz Saveza.

  Izvor i foto: Canadian Croatian Folklore Federation- East    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.