d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Pohod u čast braniteljima poginulim na Velebitu okupio preko 500 sudionika

  Preko stotinu pripadnika Oružanih snaga RH, Hrvatske kopnene vojske i Hrvatske ratne mornarice, sudjelovalo je u subotu 8. lipnja 2024. godine, u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj i potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, na 7. pohodu za hrvatske branitelje poginule na Velebitu, koji je obilježen susretom na prostoru Jurjevića stanova, kod Dušica podno Svetog brda na visini od 1260 metara.

  Pripadnici Hrvatske vojske okupili su se kod spomen obilježja gdje su izaslanstva upalila svijeće, a vojni kapelan velečasni Josip Šimatović predvodio je molitvu za sve poginule branitelje i civilne žrtve stradale u Domovinskom ratu s područja Velebita.

  Na istu nakanu, po dolasku na prostor Dušica, podno Svetog Brda, velečasni Šimatović predvodio je svetu misu sa župnicima iz Gospića, O. Antom Kneževićem i O. Tihom Radanom zahvalivši se pritom svima koji su se odazvali na ovaj pohod u spomen na poginule branitelje.

  Prije misnog slavlja svoja svjedočenja iznijeli su sudionici ratnih događanja na tom području, pripadnik 1. gardijske brigade gardijske “Tigrovi” i pripadnik Specijalne policije “Grom” iz Karlovca.

  Nakon misnog slavlja, uslijedio je uspon na drugi po visini vrh Velebita Sveto brdo (1572 metra) s kojeg pogled nikoga nije ostavio ravnodušnim.
  Pohod je ujedno bio i humanitarnog karaktera, kupnjom prigodne majice prikupljen je novac koji će se donirati za potrebe Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu.

  Na 7. pohodu za hrvatske branitelje poginule na Velebitu na relaciji Mali Alan – Dušice – Sveto brdo, u organizaciji Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke i Hrvatskog planinarskog društva, sudjelovalo je preko 500 sudionika.

  Izvor i foto: MORH    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.