d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Poručnica Ana Antolić biciklom stigla u Lourdes u čast svim hrvatskim braniteljima

  Zapovjednica 4. voda u Zaštitnoj satniji Počasno-zaštitne bojne poručnica Ana Antolić biciklom je, nakon 13 dana, u sklopu biciklističkog maratona, kao dio sedmeročlane ekspedicije Udruge Tigar, odvezla dionicu od Rakitja do Lourdesa u Francuskoj, gdje se trenutačno nalazi na 30. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja.

  Naime, poručnica Antolić je 10. svibnja sa članovima Udruge Tigar krenula iz Rakitja na vožnju dugu ukupno 1700 kilometara koja je, rekla je, bila iznimno zahtjevna s obzirom na vremenske uvjete poput kiše i vjetra, koji su ih pratili tijekom puta.

  “Etapu od Rakitja do Lourdesa sam zajedno s kolegama iz Udruge Tigar uspješno odvozila u 11 etapa unatoč brojnim izazovima”, rekla je poručnica Antolić te pojasnila kako za nju ovaj biciklistički maraton ima i duhovno značenje.

  “Ovih 1700 kilometara vožnje od Raktija do Lourdesa posvećeno je hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu hrvatske države, a posebice poginulim i nestalim pripadnicima Tigrova, koji su imali neizmjernu ulogu u Domovinskom ratu, poručila je na kraju poručnica Antolić”.

  Poručnica Antolić zadnje četiri godine postiže izvanredne rezultate na vojnim i civilnim sportskim natjecanjima, ali i u vojnoj izobrazbi te obuci.

  Posljednje veliko natjecanje na kojemu je odnijela pobjedu u ženskoj kategoriji bilo je 2023. godine, Štit domovine 2023., koje je održano na području Zagreba i planine Medvednice, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova.

  No, njezini uspjesi sežu puno ranije. Prva medalja u Hrvatskoj vojsci bila je u streljaštvu 2021. godine, u ženskoj ekipi Počasno-zaštitne bojne, kada je osvojila drugo mjesto na 25. prvenstvu OSRH u streljaštvu. Za Anu je 2022. godina bila jedna od najuspješnijih natjecateljskih. Osvojila je drugo mjesto na prvenstvu OSRH u krosu, zatim prvo mjesto na natjecanju u krosu u organizaciji Zapovjedništva za potporu. Kruna svega stigla je na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OSRH Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2022., prvo mjesto u ženskoj konkurenciji.

  Izvor i foto: MORH    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.