d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Predsjednik Milanović putuje u službeni posjet Brazilu

  Na poziv predsjednika Savezne Republike Brazila Luiza Inácia Lule da Silve, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, sa suprugom Sanjom Musić Milanović, boravit će u službenom posjetu Saveznoj Republici Brazilu od 3. do 6. lipnja. Prvi je to službeni posjet hrvatskog predsjednika Brazilu od uspostave diplomatskih odnosa dviju država 1992. godine. 

  Službeni sastanak i razgovor predsjednika Milanovića s brazilskim predsjednikom Luizom Ináciom Lulom da Silvom predviđen je u ponedjeljak u Braziliji, a gdje će se hrvatski predsjednik sastati i s predsjednikom Nacionalnog kongresa Savezne Republike Brazila Rodrigom Otaviom Soaresom Pachecom. Glavna tema o kojoj će se na sastancima razgovarati su bilateralni odnosi dviju država s ciljem da se međudržavni odnosi Hrvatske i Brazila unaprijede kako na političkoj, tako i na gospodarskoj razini. S tom namjerom predsjednik Milanović će se sastati i s grupom gospodarstvenika okupljenih u Hrvatsko-brazilskoj gospodarskoj komori koja je osnovana lani upravo kako bi se unaprijedili gospodarski odnosi između dviju država. Na sastancima s predsjednikom države i Nacionalnog kongresa razmijenit će se i stavovi o aktualnim globalnim i regionalnim pitanjima.

  Tijekom boravka u Brazilu predsjednik Milanović sastat će se i s guvernerima brazilskih saveznih država São Paulo i Rio de Janeiroa, s gradonačelnicima Sao Paula i Rio de Janeiroa, kao i s članovima hrvatske zajednice koja živi u Sao Paulu. Upravo bi Hrvati koji žive u Brazilu mogli pridonijeti dodatnom razvoju odnosa dviju država jer hrvatsko porijeklo ima oko 80 tisuća stanovnika Brazila.   

  Foto: Pexels    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.