d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Bill Belichick odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara

  Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara Williama Stephena Belichicka, najtrofejnijeg trenera u povijesti američkog nogometa. Belichick je odlikovan za osobite zasluge u promicanju ugleda i interesa Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom višegodišnje iznimne sportske karijere. Predsjednik Milanović uručio je odlikovanje Belichicku u petak u Uredu Predsjednika Republike.

  U svijetu sporta poznat kao Bill Belichick, ovaj Amerikanac hrvatskih korijena u svojoj dugoj i iznimno bogatoj sportskoj karijeri vodio je kao glavni trener više klubova u Nacionalnoj ligi američkog nogometa, NFL-u, a najveće uspjehe je postigao s New England Patriotsima, klubom s kojima je osvojio ukupno šest titula prvaka što će još dugi niz godina ostati neoboren rekord. Tijekom svoje karijere često je s ponosom isticao hrvatsko porijeklo, odnosno korijene svoje obitelji koja je iz Draganića kraj Karlovca otišla u Ameriku.

  Bill Belichick doputovao je u Hrvatsku kao posebni gost trećeg Sunset Sports Media Festivala koji će se održati od 6. do 8. lipnja u Zadru.

  Foto: PR    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.