d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Predsjednik uoči sastanka s Hrvatima u Brazilu: “Radujem se susretu!”

  „Ovdje je glavni razgovor bio politika, mirovne inicijative, ali vidimo kako to funkcionira zadnjih dana. Nema šanse da se neke usijane glave smire i nisam optimist“, izjavio je predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak u Rio de Janeiru gdje je nastavio službeni posjet Brazilu. Predsjednik je dodao kako s brazilskim čelnicima nije puno razgovarao o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Brazila te pojasnio: „Mi ne možemo proizvesti onoliko koliko njima treba. Ono što proizvedemo, uglavnom prodamo kod kuće ili u Europskoj uniji i to je dobro, iako bi moglo i bolje”.

  U izjavi za hrvatske medije komentirao je i jučerašnji sastanak s predsjednikom Savezne Republike Brazila Luizom Ináciom Lula da Silvom za kojeg je kazao da je “jedan od svjetskih lidera”. „To je vidljiv čovjek, uspravan, ima neke svoje ideološke kikseve s kojima se možeš ili ne možeš u potpunosti slagati, ali u svakom slučaju čovjek koji je na čelu ogromne države i zagovara stvari koje su ljudske, koje nisu usmjerene ni protiv koga, koje su za mir, za suradnju među narodima, bez predrasuda. Sve ono što bi svakome u našoj zapadnoj civilizaciji trebalo biti blisko, i kršćanskim stranka i liberalnim i socijaldemokratskim. Razgovori s takvim ljudima su važni stvari”, rekao je predsjednik Milanović.

  Predsjednik Milanović danas je u Rio de Janeiru razgovarao i s guvernerom brazilske savezne države Rio de Janeiro Claudiom Cástrom. „Mislim da je dobro upoznati glavne čelnike i najznačajnije ljude federalne i regionalne politike Brazila“, rekao je nakon sastanka u guvernerovoj palači. Nakon sastanka s guvernerom, sastao se i razgovarao i s gradonačelnikom Rio de Janeira Eduardom Paesom.

  Uoči sutrašnjeg sastanka s predstavnicima hrvatske zajednice koja živi u Brazilu, a koji ga očekuju u srijedu u Sao Paulu, predsjednik Milanović je rekao: “To je uvijek užitak! Ovo je ogromna zemlja i tu su Hrvati etablirani, ali nisu toliko vidljivi kao u Čileu. Radujem se susretu s ljudima, neke od njih sam  prepoznao jučer na ručku kod predsjednika Lule, a vidjeli smo se prije deset godina“.

  Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske/ Tomislav Bušljeta    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.