d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Prepuna crkva u Gießenu: Sakrament svete potvrde primilo 42 mladih

  U subotu, 11. svibnja 2024. u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Giessen svečano je proslavljena podjela sakramenta svete krizme. U crkvi St. Bonifatius u Gießenu, na svečanoj misi s početkom u 12 sati, sakrament je primilo četrdeset dvoje mladih koji su se za svoju krizmu pripremali na župnoj katehezi.

  Velika je čast da je i ovoga puta krizmu podjeljivao nadbiskup i apostolski nuncij u Njemačkoj, Nikola Eterović. Uz koncelebraciju sa župnikom fra Ivanom Jakovićem, nadbiskup je predvodio i bogoslužje u crkvi koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, osamsto pedeset vjernika iz cijele župe Giessen je nazočilo ovom svečanom slavlju. Zajednica Gießen obuhvaća veliko pastoralno područje pastoralnog djelovanja cijeli Oberhessen i proteže se od Alsfelda, Nidde, Giessena, Kloppenheima i Bad Nauheima i monogih drugih mjesta u kojima žive i rade njihovi vjernici.

  U svojoj propovijedi nadbiskup je upozorio mlade ljude na izazove i opasnosti pred kojima kršćani stoje u današnjem svijetu, te ih je ohrabrio upravo zazivom darova Božjega Duha, koji će im u životu davati mudrost, snagu i otvorenost Božjoj poruci.

  Krizmanici su svojim pozdravima, čitanjima biblijskih tekstova i molitava također doprinijeli oblikovanju ovoga slavlja. Na njihovom plakatu za krizmu stajao je naslov „Različiti su dari, a isti Duh“ (1Kor 12,4). Time je četrdeset i dvoje mladih ljudi još jednom potvrdilo svoju spremnost svjesno biti dijelom kršćanske zajednice te svojim različitim duhovnim darovima obogaćivati Crkvu i cijeli svijet. Uvijek u Duhu kojeg je obećao sam Isus Krist.

  Cijeli događaj dodatno su uljepšali orguljaš Kruno Sarajlić i Davor Strgačić, koji su svojim glazbenim darom učinili da se radost izrazi pjesmom i uživanju u melodijama hvaljenja i slavljenja.

  Ovim putem još jednom zahvaljujemo nadbiskpu Eteroviću, župniku fra Ivanu, vjeroučitelju Denisu Juriću, pjevačima i sviračima, ministrantima i svima koji su bili uključeni u organizaciju. Posebno hvala i našim krizmanicima i njihovim roditeljima na ovome danu koji je bio velika radost i značenje za cijelu našu zajednicu”, priopćili su na Facebook stranicama HKM Griessen.

  Izvor i foto: Hrvatska katolička zajednica Giessen    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.