d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Proglašen Dan hrvatske baštine u Ontariju

  Ontarijski parlament donio je danas zakon kojim se 30. svibnja svake godine proglašava Danom hrvatske baštine u Ontariju u spomen na značajne doprinose Hrvata toj provinciji. Ovaj događaj od povijesne je važnosti te će hrvatski identitet ovime i formalno postati trajnim dijelom ontarijske i kanadske pravne stečevine, osiguravajući mu mjesto u kolažu multikulturalnosti najmnogoljudnije kanadske provincije.

  “Iskrene čestitke i zahvale zastupnici Donni Skelly iz Flamborough-Glanbrooka (Hamilton) koja je bila predlagatelj zakona kao i svim hrvatskim udruženjima i pojedincima koji su podržali ovu povijesnu inicijativu gđe Skelly i Generalnog konzulata. Bila je osobita čast i zadovoljstvo za Generalni konzulat pokrenuti ovu inicijativu te biti ključnim dionikom procesa”, priopćeno je iz Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mississaugi.

  Foto: Josip Durdov    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.