d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Proslava Dana državnosti u Delmonicu okupila brojne ugledne Hrvate iz iseljeništva

  Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u New Yorku, u restoranu “Delmonico’s” održan je svečani domjenak kojem su prisustvovali i brojni ugledni Hrvati u iseljeništvu.

  Pohvala Hrvatskom konzulatu koji je uspostavio izvrsnu suradnju s Uredom gradonačelnika New Yorka, Ericom Adamsom. Već drugu godinu zaredom ured Gradonačelnika Erica Adamsa proglašava 16. svibnja Danom hrvatske baštine u New Yorku, odnosno, “Croatian Heritage Day” u ovoj svjetskoj metropoli.

  “U gradu s najviše etničke različitosti, imperativ je spojiti naše različitosti kako bi ojačali New York. Hrvati u New Yorku već su dugo dio te kulturne baštine te nastavljaju biti njezin važan dio kako bi gradili zajedničku budućnost. Zajedno gradimo našu metropolu koja spaja sve građane i omogućuje im da ostvare svoj potencijal” – rekao je Gradonačenik Adams u svojoj povelji Hrvatima.

  U četvrtak navečer, na spomenutom svečanom domjenku, prisutne je pozdravio domaćin, Generalni konzul Republike Hrvatske u New Yorku, Nikica Kopačević, goste koji su se okupili u najstarijem restoranu na Manhattanu, u kojem je nekad davno rado navraćao i Nikola Tesla, a danas u vlasništvu Hrvata Dennisa Turčinovića.

  Službeni je program vodio Ante Jakić iz ACAP-a, a prisutne su još pozdravili i Njegova ekselencija g. Pjer Šimunović, Veleposlanik Republike Hrvatske u Washingtonu, te direktorica Hrvatske turističke zajednice u New Yorku Leila Kresić-Jurić. Prisustvovali su i naši dušebrižnici, iz Crkve svetih Ćirila i Metoda i svetog Rafaela na Manhattnu, fra Nikola Pašalić i fra Lovro Šimić, te voditelj Hrvatske Katoličke Misije u New Yorku vlč. Saša Ilijić. Prisutna je bila i Nena Komarica, predstavnica Hrvata iz iseljeništva u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske te mnogi drugi ugledni uzvanici – diplomati, atašei, poznati i prominentni Hrvati iz javnog života, Hrvatski vatrogasci te Hrvati njujorške zajednice.

  Oko 150 uzvanika koji su se odazvali pozivu uživali su ostatak večeri u ugodnoj atmosferi uz Eleonoru, Marka i Zvonimira te tradicionalno izvrsnu hranu restorana Delmonico’s.    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.