d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Prvi plivački maraton na Zelenom jezeru

  Prvi plivački maraton ‘Zeleno jezero’ održat će se u Ričicama kod Imotskog ove nedjelje 14. srpnja. Organizatori utrke iz Triatlon kluba Imotski kažu kako je maraton međunarodnog karaktera, otvoren za sve zainteresirane sudionike, članove sportskih klubova i rekreativce.

  U gradu dubokih jezera, sjajnih pjesnika i vrhunskih sportaša sredinom mjeseca srpnja imat ćemo priliku ugostiti sjajne plivače i sportaše i otkriti djelić skrivene magije umotane u smaragdozeleni plašt Zelenog jezera”, kaže Matko Divić, predsjednik Triatlon kluba Imotski.

  Nakon Modrog i Crvenog jezera, znamenitih prirodnih fenomena koji su na UNESCO-ovoj listi zaštićenih geoparkova, natjecatelji će imati priliku otkriti čari još jednog bisera dalmatinskog krša čija je ljepota i tajanstvenost ljubomorno sačuvana kroz povijest.

  Imotski je grad jezera jer osim poznatih Modrog, Crvenog i Zelenog jezera imamo ukupno 12 jezera koja oduševljavaju ljepotom.

  Temperatura vode u našem Zelenom jezeru je ugodna, 2,3 stupnja hladnija od mora pa se nadam da će svim natjecateljima biti ugodno, kazao je Divić.

  Utrku je promovirala naša najpoznatija daljinska plivačica Dina Levačić koja je otputovala na Havaje pa neće biti u Ričicama, no par dana prije odlaska zaplivala je Zelenim jezerom.

  Inače, Matko Divić je gost našeg Croatians Onlinea u subotnjem programu uživo u rubrici ‘Lijepa naša Dalmacija’ gdje ćete moći čuti još mnogo zanimljivosti o utrci.

  Na stazi se pliva jedan krug od 3,3 km. Natjecanje je dio Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja i službeno je pod ingerencijom Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.
  Prijave su još uvijek otvorene, a svi oni koji se neće okušati na maratonu dobrodošli su u Ričice, no moraju se pripremiti na velike vrućine kako bi što bolje mogli uživati u ljepoti prirode te i na taj način biti dio ovog spektakla na Zelenom jezeru.

    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.