d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Samostan časnih sestara klarisa treba obnovu

  Samostan časnih sestara klarisa u Splitu vapi za sanacijom zbog čega je pokrenuta i dobrotvorna akcija prikupljanje pomoći kako bi se što prije započelo s obnovom.
  Događa se to upravo u ovo vrijeme kad je poglavarica Samostana časnih sestara klarisa, časna majka Dolores Mandić dala veliki intervju našem Croatiansonline. U intervjuu je govorila o životu u samostanu, posvećenosti molitvi i potpunoj klauzuri, odvojenosti od vanjskog svijeta.

  Klarise, kako je rekla svakodnevno mole za druge, jer im se ljudi obraćaju za pomoć u različitim životnim neprilikama. Sada su međutim, došle u situaciju, da njima treba pomoći jer samostan zahtijeva što hitniju obnovu

  “Zgrada izvana izgleda lijepo, no unutra nije u tako dobrom stanju. Sve je krenulo s padanjem krova u crkvi i onda smo vidjele da je obnova nužna”, kaže časna majka Dolores. Sestre klarise zahvaljuju svima koji će se uključiti u ovu akciju, vjerujući da oko nas još ima dobrih ljudi. I bile su u pravu jer je na vijest o nužnosti obnove samostana akciju pomoći pokrenuo splitski poduzetnik Berislav Borovina, vlasnik tvrtke ‘Spegra’.

  U akciju je od prvoga dana uključen Ante Buzov iz iste tvrtke:

  S radošću smo pokrenuli ovu akciju jer su sestre klarise one koje drugima pomažu molitvama, a sada ćemo mi pomoći njima.
  Iz tiska je prije par dana izašla monografija tvrtke Spegra ‘Sanacije i ojačanja zidanih građevina’ povodom 35 godina postojanja tvrtke.

  Ova publikacija pruža uvid u metode i tehnologije sanacija zidanih građevina, tj. kulturne baštine koje, hvala Bogu, u našoj prelijepoj zemlji ne nedostaje. Iako još nije bila službena promocija monografije, zainteresiranost je već velika te postoje upiti s više strana. Tako je Građevinski fakultet u Zagrebu naručio 100 komada“, kaže Buzov.

  Ukupan prihod od prodaje bit će uplaćen Samostanu sestara klarisa za obnovu. Otvoren je i račun za pomoć, a na raspolaganju je i kod za uplatu.

  Nakon ovih lijepih vijesti vjerujemo da će se akcija nastaviti kako bi što prije krenula sanacija, a sestre klarise u Splitu dobile preuređen samostan kakav zaslužuju.
    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.