d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Smotra folklora “Šibeniče, ti si stina” održava se ove subote

  Petnaest folklornih skupina i oko 300 folkloraša iz Šibensko-kninske županije nastupit će na 14. izdanju Smotre folklora Šibensko-kninske županije ‘Šibeniče, ti si stina’, koja se održava  ove subote 4. svibnja u šibenskom kazalištu. Smotra folklora ‘Šibeniče, ti si stina’ vraća se u Šibenik nakon pauze od nekoliko godina predstavljajući bogatu baštinu folklora Šibenika i okolice.

  Nastupit će među ostalima KUD-ovi iz Knina, Mirlović Zagore, Miljevaca, Ervenika, Pirovca, Jezera, Betine, Primoštena, kao i KU Kolajnice i KU Šibenske šuštine iz Šibenika.

  Po završetku programa, tročlano stručno povjerenstvo održat će okrugli stol sa sudionicima i proglasiti najuspješnije folkloraše.

  14. Smotru organizira Šibensko-kninska županija, u suradnji s Hrvatskim saborom kulture kao krovnoj udruzi kulturno–umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj. 

  Podsjetimo kako je nedavno u Šibeniku osnovana i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Šibensko-kninske županije, pa se i ovim ponovnim okupljanjem najboljih folkloraša u županiji obnavlja ovaj važan dio naše tradicijske kulture.

  Otvaranje Smotre predviđeno je za 19.30 sati, a uvertira Smotri bit će  svečani mimohod folkloraša koji kreće s Poljane i završava u kazalištu. Stoga je za očekivati da će ovaj lijep događaj privući veliki broj Šibenčana, ali i gostiju koji u ovo doba godine u velikom broju stižu u Krešimirov grad.    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.