d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Studenti iz iseljeništva upoznali bogatu kulturu i povijest Osijeka

  U Osijeku je u subotu održan susret studenata pripadnika hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva upisanih na hrvatska visoka učilišta putem posebne upisne kvote.

  U okviru susreta studenti su imali priliku slušati predavanje o akademskom bontonu. Upoznali su se i s bogatom kulturom i povijesti Osijeka te saznali mnoge dosad nepoznate detalje o običajima te kulturi življenja i stvaranja u Slavoniji u Muzeju Slavonije.

  I u akademskoj godini 2024./2025. hrvatska će visoka učilišta osigurati posebnu upisnu kvotu za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskoga iseljeništva, čime se s uspjehom nastavlja jedan od vrlo značajnih projekata kojim se nastoji povezati mlade Hrvate izvan Republike Hrvatske s domovinom i to njihovim osobnim dolaskom u Hrvatsku, boljim upoznavanjem hrvatske kulture, jezika i svakodnevnoga života te stjecanjem kvalitetnoga obrazovanja.

  Više o projektu saznajte na linku.

  Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.