d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Suvenir iz Dalmacije – češnjak šarac!

  New York ima Kip slobode, Pariz ima Eiffelov toranj, Split Dioklecijanovu palaču, a Osnovna škola Kralja Zvonimira u Segetu Donjem i Ljubitovica, malo mjesto u Dalmatinskoj zagori imaju suvenir – češnjak šarac.

  Ideja da upravo češnjak bude suvenir toga kraja stigla je iz Segeta, od Dijane Pajčić, učiteljice O.Š.Kralja Zvonimira u Segetu.

  “Željela sam da ovaj naš češnjak šarac koji se uzgaja u tom kraju, a odhranio je brojne generacije, postane zaštitni znak”, kaže Dijana.

  S obzirom da je njezina želja bila da se suvenir napravi od čvrstog materijala, obratila se Klesarskoj školi u Pučišćima čiji su učenici izradili suvenir od bračkog kamena.

  “Suvenir ćemo predstaviti u Ljubitovici, ove srijede 19.lipnja na manifestaciji ‘Dan ljubitovačkog luka i dječjeg osmijeha’. Želja nam je ponuditi naše kamene suvenire TZ Segeta, neka turisti u svijet nose suvenire češnjaka šarca“, kaže segetska učiteljica.

  Tu nije kraj zaštiti češnjaka šarca jer u Segetu imaju ideju da u Ljubitovici podignu spomenik češnjaku šarcu. Zaslužio je!
    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.