d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  U Anezinu novom spotu glumi Hrvat Neb Chupin, glumac i producent koji je radio s Travoltom

  Nakon snažnih balada ‘100 je razloga’ naslovne pjesme dvostrukog debitantskog albuma, dueta s Ibricom Jusićem ‘Ima dana kao da ih nema’ te zadnjeg singla ‘Sve što davno trebalo je’ s kojom je lani nastupala na festivalu šansone u Šibeniku, Anezi je objavila bržu pjesmu ‘Malo tvoga vremena’.

  Pjevačica iz Vrsara novi singl i spot snimila je još na engleskom i njemačkom jeziku, a glumac u video uratku je Anezin dugogodišnji prijatelj Neb Chupin, koji dobro poznaje njezin put na glazbenoj sceni kao i pjevanje na stranim jezicima. U ovoj pjesmi, koja započinje pitanjem ‘Kome danas novac ne kroji vrijeme’? pjevačica šalje indikativnu poruku o međuovisnosti novca, vremena i ljubavi. Do ove zanimljive suradnje došlo je spontano 2022. godine kada je Anezi pustila pjesmu na hrvatskom u Nebovu prisustvu. Svidio mu se tekst jer se u njemu djelomično pronašao, a potom su shvatili da bi ovaj uspješni Hrvat s inozemnom karijerom bio odličan i u spotu u kojem je glumio muškarca zaokupljenog jurnjavom za novcem. Kako bi priča bila autentičnija u spotu se vozio u svome luksuznom automobilu Ferrari Roma.

  Ferrari je meni simbol uspjeha i jako se dobro osjećam u njemu upravo zbog toga. Anezina pjesma na prvu djeluje jednostavna, ali kada se zaroni dublje u poruku pjesme većina ljudi, koja puno radi u životu kao i ja, mora priznati da ima novac, ali nekada jednostavno nema vremena. Zato je pjesma doprla do mene i zato sam se odlučio na ovu suradnju kao glumac u spotu za koju se tek kasnije odlučilo da će se snimiti na još dva jezika. Rado podržavam mlade i talentirane ljude, a pogotovo kada suradnja ima smisao i daljnji potencijal – govori Neb.

  Iako isprva nije bilo planiran izlazak pjesme na još dva jezika, Anezi je predložila Nebu da je prevedu na njemački s obzirom da već godinama priprema takve projekte, ali i na engleski jer je on nekoliko puta godišnje u Los Angelesu te da odmah snime i spot na sva tri jezika. Trenutačno snima svoje pjesme na njemačkom, a paralelno radi i na albumu Nene Belana za to tržište. Taj projekt započela je u koroni na nagovor menadžera iz Njemačke.

  Sretna sam što je do suradnje s Nebom došlo slučajno iako ne vjerujem u slučajnosti. Zato mi je još draže što smo suradnju proširili i na prevođenje na dodatna dva jezika. Neb i Sonja Bajić su prevoditelji, a jako sam zahvalna prijatelju i suradniku Rolandu Budinu, poznatom i kao Mental Blue, koji je koautor glazbe sa mnom, ali i autor aranžmana te producent. Otvorena sam za to da me život iznenadi pa tako i s time što će biti sa svim tim u inozemstvu, a veselim se reakcijama na hrvatsku verziju – ističe Anezi.

  Premijeru iščekuje i Neb, koji osim što voli film, voli showbizz i glazbenu scenu. Ovaj uspješni glumac i filmski producent ujedno je i poduzetnik, koji trenutačno s obitelji živi u Zagrebu. Dugo godina proveo je u Americi gdje je 1992. diplomirao u Bostonu za inženjera strojarstva da bi se potom preselio u Los Angeles gdje se počeo baviti glumom. Tako je lani glumio u Lionsgateovom hit trileru `Mindcage` uz Johna Malkovicha i Martina Lawrencea u ulozi `Dr. Loescha`, a film je bio broj jedan u Brazilu i Argentini te u top 10 filmova na Netflixu. Do sada je odradio 20 filmova uključujući `Fanatic` i `Poison Rose` s Johnom Travoltom, `Acceleration` s Dolphom Lundgrenom i Natalie Burn te `Obsessio`, za koji je osvojio posebnu nagradu za glumu na filmskom festivalu u Veneciji.

  U produkciji ima više uradaka u kojima glumi i producira uključujući `Pig Killer`, `The Last Redemption` i apokaliptičnu fantaziju `The Islander`. No nije markantni Neb samo uspješan u Hollywoodu već i u Hrvatskoj gdje je prije dvije godine proglašen poduzetnikom godine prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA. Vlasnik je Hermes Internationala (džemovi i namazi Dida Boža) čije se osnivanje nadovezalo na poslovanje američke tvrtke Dalmatia Import Group, koju je osnovao s partnericom Maiom Magee tako da Neb uspješno balansira poduzetništvo i glumačku karijeru.

  Spot za novi Anezin singl radio je redatelj Dario Radusin s kojim ova talentirana Istrijanka surađuje već šest godina, od početka glazbene karijere. Organizacijski i produkcijski riječ je o zahtjevnom spotu u kojem se trebalo točno podijeliti što će se na kojem jeziku snimati i kasnije zamijenjivati u pjevnim kadrovima, ali i kreirati vizualne efekte grada, pustinje, stana, jurnjave Ferrarijem… Montaža je potrajala tri mjeseca, ali isplatilo se čekati jer su Neb i Anezi prezadovoljni rezultatima, suradnjom s Dariom i ostatkom ekipe na setu.

  Anezi se u javnosti pojavila 2018. godine sudjelujući u reality formatima. Od tada je puno radila na glazbenoj karijeri, no otvorile su se i druge ponude pa je tako glumila u filmu ‘Glava velike ribe’ na poziv redatelja Arsena Oremovića, koji se prikazivao na filmskom festivalu u Puli. Krajem prošle godine sudjelovala je i u zabavnom showu Nova TV – ‘Riba na torti’.

  – Karakterno sam jaka i vjerujem da nikada nije kasno za nove stvari. Unatoč koroni, nisam nikada stala s glazbenim radom i  vjerom u sebe. Sada sam mirnija jer smatram da su postavljeni kvalitetni temelji. Otvorilo se prostora i za moje druge ljubavi, a to je oduvijek bila psihologija. Zato sam nakon davno završenog studija za upravnog pravnika lani upisala studij propedeutike psihoterapije i dodatne edukacije iz neurolingvističkog programiranja, čime se planiram baviti uz glazbu. Osim toga, voljela bih se, ako Bog da, ostvariti i u majčinskoj ulozi jer došlo je vrijeme i za to – iskrena je Anezi.

  Foto: PR    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.