d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  U Hrvatsku stižu filmski heroji! Kreće događaj kakav postoji samo u Americi, ali od sada ga imamo i mi

  “Festival kaskaderstva – 3,2,1 akcija!” – kreće u Hrvatskoj! Filmski heroji koji daju život akcijskim scenama dolaze 24. i 25. svibnja u Karlovac i Dugu Resu. Preplavit će ih adrenalinom kakav nemate prilike osjetiti nigdje osim na filmu.

  Događaj će po prvi put u Hrvatskoj, a i šire, jer izvan SAD-a sličan gotovo da i ne postoji, publici omogućiti uvid u svijet kaskaderstva.

  Atraktivne akcijske scene koje ste navikli gledati na malom i velikom ekranu odvijat će se izravno pred vašim očima. Pokazat će svoje vratolomije – skokove s visine, zapaljenje, koreografirane borbe, padove i kaskade s motornim vozilima. Upoznat će vas kako se postaje kaskader i kako izgleda život jednog kaskadera. Sve kaskade izvodit će uvježbani profesionalci i iz sigurnosnih razloga posjetitelji ih nikako ne bi trebali pokušavati samostalno izvoditi.

  U programu će sudjelovati čak 17 internacionalnih sudionika, a dodjeljivat će se i nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. Na Festivalu će tako sudjelovati: trostruki dobitnik svjetske kaskaderske nagrade Taurus, Carl Stück iz Njemačke, svjetski poznati kaskaderski koordinator i akcijski producent Rok Cvetkov iz Slovenije, Darko Tuškan, svestrani i globalno istaknuti koordinator kaskadera i pomoćni akcijski redatelj te kaskaderski koordinator i glumac s bogatim međunarodnim iskustvom Goran Stjepanović, obojica iz Hrvatske.

  Uz Kristijana Milića, višestruko nagrađivanog redatelja, oni ujedno čine i stručni žiri koji će izabrati najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. No da budemo precizniji – to su ljudi koji su svoj doprinos dali filmovima poput Matrix, Nemoguća misija, Liga pravednika, Ulični borac, Utrka života, Dunkirk, Dobar posao u Šangaju, Schindlerova lista, Patriot, Plaćenici, Igra prijestolja, Cobra 11 te brojnim drugim naslovima.

  Pravog adrenalinskog uzbuđenja uz puno pozitive neće nedostajati, a uz neposredni kontakt s izvođačima publika će doživjeti nesvakidašnje iskustvo i pravu filmsku čaroliju.

  Festival organizira Kino Edison iz Karlovca u suradnji s jednim od najiskusnijih hrvatskih kaskadera, Željkom Matovinom. Okupljanjem kaskaderske zajednice i filmaša istaknut će važnost kaskaderske profesije u filmskoj industriji, dati zamah razvoju kaskaderstva u Hrvatskoj, potaknuti filmske suradnje te promovirati grad Karlovac, Karlovačku županiju i cijelu Hrvatsku kao atraktivno mjesto za filmsku industriju.

  Pokrovitelji „Festivala kaskaderstva – 3, 2, 1 akcija!” su Grad Karlovac, Karlovačka županija i TZ grada Karlovca, a ovaj inovativni projekt podržali su brojni partneri i prijatelji.

  Program festivala možete pronaći na njihovoj web stranici, a više informacija možete dobiti i na Facebook te Instagram stranici “Festivala kaskaderstva – 3,2,1 akcija!”.

  FOTO: PROMO    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.