d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  U Zadru se okupilo više od 400 braniteljica Domovinskog rata

  Više od 400 hrvatskih braniteljica iz cijele Hrvatske i pripadnica Hrvatskog vijeća obrane okupilo se u subotu u Zadru na 6. Susretu hrvatskih braniteljica iz Domovinskog rata.

  Prije mimohoda središtem grada, u kojemu su žene nosile 30 metara dugu hrvatsku zastavu, te mise u Katedrali sv. Stošije, s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom položile su cvijeće i zapalile svijeće pokraj spomenika poginulim braniteljima u Jazinama.

  “Iznimno mi je bitno da čujem od njih ono što smatraju bitnim da možemo zajedno dalje učiniti. Zahvaljujem im na svemu što su činile u Domovinskom ratu, ali i što čine danas okupljene u ovu izvrsnu organizaciju Žene u Domovinskom ratu”, rekao je ministar Medved.

  U Domovinskom ratu žene nisu imale svoju postrojbu, ali nije bilo postrojbe u kojoj nije bilo žena, istaknuto je na susretu.

  “Statistički brojevi nam sada ništa ne znače, radujemo se jedna drugoj jer nas je svake godine sve manje. Nama su prošle godine u Zadru, u našoj županiji, umrle dvije braniteljice. Susret je nešto najljepše što možemo u ovom trenutku imati”, poručila je predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar Ivana Haberle.

  Svečana akademija 6. Susreta hrvatskih braniteljica Domovinskog rata održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu.

  Izvor i foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.