d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  VIDEO Gordana Škugor ugostila književnika Mikija Bratanića u novom intervjuu

  Gordana Škugor je u novom razgovoru ugostila gospodina Mikija Bratanića, razgovor pogledajte u nastavku i na našem YouTube kanalu.

  Miki Bratanić po profesiji je konzultant za primjenu informacijskih tehnologija u hotelijerstvu sa stalnom adresom boravka u Splitu. Dugo godina radio je u jednoj od najvećih svjetskih informatičkih korporacija, što mu je omogućilo stjecanje poslovnog iskustva i vještina, te putovanja i upoznavanja ljudi. U privatnom životu intenzivno se kao član Društva hrvatskih književnika bavi pisanjem i objavljivanjem knjiga, te sudjelovanjem u raznim kulturnim događanjima. Aktivno djeluje i u javnom životu publicirajući članke i kolumne.

  Njegova životna preokupacija je projekt “Priča o konobi”, osobno autorsko djelo u kojem raznim aktivnostima kroz prizmu konobe govori o našim prepoznatljivostima, običajima, tradiciji i baštini. Svoju priču o konobi uobličio je u multimedijalnu prezentacijsku formu sa zanimljivim fotografijama, tekstovima i glazbom koju predstavlja publici u domovini i inozemstvu.

  Za povijesni roman KORIJENI dobio je vrijednu pozitivnu stručnu kritiku koja ga je proglasila knjigom hrabrog dosega.

  Za svoj doprinos u očuvanju i promicanju kulturne baštine primio je nagradu grada Starog Grada na otoku Hvaru.

  Dobitnik je prestižne nagrade medalje Marko Polo za postignuća u promociji Hrvatske u turizmu, a koja mu je u organizaciji svjetske međunarodne institucije “Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme” dodijeljena za dugogodišnji kontinuirani doprinos u promicanju i očuvanju kulturne baštine i tradicionalnih obilježja hrvatskog turizma kroz projekt “Priča o konobi”.

  Međunarodna organizacija koja djeluje pri UN-u “Hrvatski Svjetski Kongres – USA” dodijelila mu je priznanje za doprinos povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske.

  Miki Bratanić rođen je 31.7.1970. u Splitu. Odrastao je u Vrbanju na otoku Hvaru. Nakon završene osmogodišnje škole na otoku, upisuje i završava srednju elektrotehničku školu u Splitu. Na splitskom fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) dobiva zvanje inženjera strojarstva. Životni put odveo ga je u sektor informacijskih tehnologija u kojemu je izgradio karijeru i ostao mu vjeran do danas. Živi i radi u Splitu. Oženjen je i ima dvoje djece.    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.