d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  VIDEO Iza novog hita Miroslava Škore krije se zanimljiva priča

  Snježana Dujmić, supruga pokojnog Rajka Dujmića, u jednoj od njegovih ladica pronašla je pjesmu “Žito raste” i dala ju Zrinku Tutiću. On je nazvao Škoru i predstavio mu pjesmu. Škoro je odmah oformio dream team u sastavu: Zrinko Tutić, Nenad Ninčević, Miro Buljan i on. Pjesmi su udahnuli novu dušu i u par dana sve je bilo snimljeno. Svojom uvjerljivom izvedbom i vrhunskom produkcijom, Škoro je gotovo zaboravljenu pjesmu vratio u život.

  Pjesma “Žito raste” prvi put je izvedena na CMC festivalu Vodice 2024. gdje mu je uručeno priznanje CMC televizije za najboljeg izvođača u 2023. godini. Škorina mnogobrojna publika već je na prvom refrenu pjevala s njim u jedan glas ovu izrazito jednostavnu i pjevnu melodiju. 

  Ubrzo nakon audio verzije, Škoro je snimio i spot kojeg nam upravo predstavlja. Spot je snimljen u Baranji u prelijepom Zmajevcu gdje su “uhvaćeni” kadrovi nepreglednih žitnih polja. Osim blagorodnih njiva, ovaj kraj je poznat po bogatstvu vinograda i zmajevačkim surducima. U toj atmosferi, Škoro i njegov band odlično su se snašli. Produkciju spota potpisuje Fotoart d.o.o. iz Osijeka. Snimatelj je bio Domagoj Topić, a montažu je odradio Domagoj Barić.

  Glumci Nera Tešankić i Luka Dragojević uvjerljivo su odglumili svoje uloge. Spot prikazuje ljubavnu priču iz mladosti koja je imala nesretni kraj. Zato Škoro u refrenu pjeva: “Žito raste, žito raste, stižu laste, stižu laste, bez tebe”.

  Foto: PR


    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.