d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  VIDEO Josip Ivančić u novom spotu uprizorio krunidbu kralja Tomislava

  Hitovi “Na kamenu rođen” i duet s Matom Bulićem Na livade rosa pala” ugravirali su ime Josipa Ivančića u srca ljubitelja punokrvne domoljubne pjesme koja ima moć liječiti dušu. Baš takva je i najnovija Josipova pjesma znakovitog imena “Jastreb” koja krije snažnu simboliku, a za koju je inspiraciju dobio, ni manje ni više, nego na aerodromu;

  “Vraćajući se s koncerta u Njemačkoj, dugo sam čekao let i da skratim vrijeme zapričao se s našim ljudima s kojima se povela rasprava gdje je zapravo moj rodni Tomislavgrad, u Hercegovini ili Bosni. Kako je svatko imao svoje zemljopisne i povijesne argumente, a nije bilo prvi put da čujem takve rasprave, odlučio sam svima objasniti odakle sam zapravo, onako kako najbolje znam – pjesmom. Nazvao sam svog prijatelja Fayu i on je moje misli pretočio u stihove koji su me toliko fascinirali da mi se u glavi stvorila jasna vizija spota koji ovu pjesmu treba pratiti – uprizorit ćemo krunidbu kralja Tomislava!”  Redatelj spota Edi Kevrić zamislio je spot kao hrvatsku inačicu hit serije “Igra prijestolja” pa je na ovom, skoro filmskom setu, bilo konja, mačeva, vitezova, oklopa, a svoju ulogu dobio je i pravi jastreb.

  Puno je ljudi kojima se želim zahvaliti za realizaciju pjesme i spota jer smo napravili nešto na što sam posebno ponosan – mojim Duvnjacima, Stipi Pleiću Flicku koji je odlično utjelovio ulogu Kralja Tomislava, našim Rožanima KUD ‘Jozo Križić’ koji su primjer svima kako gajiti narodne običaje, mojim bliskim suradnicima i producentu Fayi te Croatia Recordsu.”

  Josip je strastveni navijač hrvatske nogometne reprezentacije pa s nestrpljenjem čeka svaku utakmicu europskog prvenstva. Zbog brojnih obaveza nažalost neće moći uživo pratiti naše Vatrene, ali zato je svom narodu darovao novu domoljubnu pjesmu koja će svim našim navijačima dati dodatni navijački naboj. Uvjerljiva interpretacija moćnih stihova, sjajna glazba koju zajedno potpisuju Josip i Fayo te aranžman Tonija Ćosića snaga su kojom će se pjesma ‘Jastreb’ vinuti do visina  i poletjeti do publike.
   
  Koncertni repertoar Josipa Ivančića obiluje zabavljačkim hitovima, kad je vrhunska atmosfera u pitanju, tu mu nema ravnog i kako kaže, nije miran dok svi nisu na nogama.

  “Prije svega sam pjevač koji zabavlja ljude i repertoar mi je širok. Prilagođavam se mjestima gdje nastupam, ali kad se radi o mom autorskom izričaju tada preferiram lokal patriotizam”, kaže Josip u kojemu mnogi vide nasljednika legendi Mate Bulića, Marka Perkovića Thompsona i Miroslava Škore.  Foto: Edi Kevrić    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.