d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  VIDEO Neno Belan posvetio pjesmu hrvatskom olimpijcu: “Svatko od nas plovi svoju vlastitu Regatu života”

  Regata života, nova pjesma Nene Belana koju ste ekskluzivno imali priliku čuti protekle subote u programu Croatians Onlinea, upravo je dobila i svoj video spot u režiji Milana Latkovića.

  Jedriličar Filip Jurišić u kolovozu će se pokušati boriti za olimpijsku medalju, a Neno Belan je u međuvremenu izbacio hit koji opisuje Jurišićevu borbu za dolazak na Olimpijske igre. Pjesma istodobno služi i kao najava proslave Belanovih 40 godina karijere u zagrebačkoj Areni.

  Sjajni morski kadrovi snimani u Hvaru i na Paklenim otocima, vjerno opisuju što je autor Ivo Šćepanović htio reći sa stihovima.

  Evo što o pjesmi kaže Belan:

  Prije godinu dana, Ivo Sćepanović mi je ispričao priču o jedriličaru, Hvaraninu Filipu Jurišicu i njegovim naporima da se plasira na Olimpijske Igre ove godine, te nam se obojici ta priča učinila zanimljiva i inspirativna i riješili smo da pokusamo napraviti pjesmu na tu temu. A kako je Ivo novinar, prirodno njegova zadaća je bila da složi tekst, a ja sam se bacio na glazbu. A Filipu sad u međuvremenu i čestitamo plasman na Igre..

  Dakle more, ja kao “morski čovjek” doživljavam kao esenciju života, pokretačku snagu, suštinu i smisao. More daje izazove, ali i nudi rješenja. More nas spaja, hrani, tetoši, ali je ponekad i ljuto i opasno. More je život“, dodao je Neno.

  Pjesma je veoma introspektivna i pruža slušatelju iskustvo pogleda na tu temu iznutra, osobno.

  “Drugim riječima, pjesma Regata života nije plošni opis nekog sportskog događaja na moru, već u metaforičkom, dubinskom smislu označava i opisuje naše živote, svi mi, svak od nas, plovi nekakvu vlastitu svoju specifičnu Regatu života, suočavajući se kroz život sa svakojakim izazovima i poteškoćama, ali i često hvatajući dobar vjetar i kurs. Regata života je i pjesma koja označava poštovanje prema moru (životu) samome, izražava mu duboku zahvalnost i slavi ga, i naposljetku označava i slavi taj “morski” način života”, rekao je Belan.

  Poslušajte u nastavku!    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.