d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Za birače u Švicarskoj bit će otvorena 2 biračka mjesta

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Švicarskoj uputilo je obavijest hrvatskim biračima koji na dan izbora za Hrvatski sabor žele glasovati u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu Republike Hrvatske u Švicarskoj. Navedeno je kako su za birače otvorena dva biračka mjesta.

  Slijedom Odluke Predsjednika Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor obavještavamo da će se Izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održati u utorak 16. travnja 2024. i srijedu 17. travnja 2024. godine od 7:00 do 19:00 sati.

  Za birače u Švicarskoj Konfederaciji bit će otvorena dva biračka mjesta i to:

  U Bernu, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske: Thunstrasse 45, 3005 Bern (za državljane RH koji borave ili se zateknu na području kantona Basel-Land, Basel-Stadt, Bern, Fribourg, Jura, Neuchatel, Solothurn, Ticino, Valais, Vaud, Ženeva, kao i Kneževine Lihtenštajn )

  U Zürichu, u prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske: Belleriverstrasse 5, 8008 Zürich (za državljane RH koji borave ili se zateknu na području kantona Zürich, Luzern, Uri, Schwyz, Oberwalden, Niederwalden, Graubünden, Zug, Schaffhausen, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerrhoden, St. Gallen, Glarus, Aargau, Thurgau).

  Pozivaju se hrvatski državljani da se zaključno do subote 6. travnja 2024. godine registriraju za glasovanje u Veleposlanstvu RH u Bernu ili Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Zürichu.

  Zahtjev za registraciju podnosi se popunjavanjem obrasca za prethodnu ili aktivnu registraciju (dostupni na https://mpu.gov.hr/) koji je potrebno dostaviti e-mailom na: [email protected] ili [email protected], poštom na adresu veleposlanstva ili konzulata, osobno u prostorijama veleposlanstva ili konzulata u radno vrijeme ili putem sustava e-građani.

  Svoje podatke upisane u registar birača možete provjeriti na poveznici.

  Više informacija kao i OBRASCI ZAHTJEVA za registraciju dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva uprave RH. Na dan glasovanja potrebno je sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu.

  Foto: Pexels    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.