d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Za strateške projekte Hrvata u BiH gotovo 19,5 milijuna eura

  Jačanjem potpore provedbi programa koji su od interesa za dugoročni opstanak hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, Republika Hrvatska će u ovoj godini izdvojiti gotovo 19,5 milijuna eura za strateške projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

  Više od 10 milijuna eura za razvoj zdravstva u BiH kroz potporu Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, nastavak potpore Sveučilištu u Mostaru, Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, obnova Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” u Travniku, obnova Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg, opremanja Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić”, izgradnja osnovne škole u Fojnici, su nacionalno važni projekti koji su dobili jasnu podršku Vlade Republike Hrvatske.

  Vlada Republike Hrvatske promovirala je još tri projekta od strateškog značaja za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u Bosni i Hercegovini – projekt “Temelj za ostanak Hrvata u Fojnici i Bosni i Hercegovini – izgradnja osnovne škole s predškolskom ustanovom i sportskom dvoranom u Fojnici” Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, Gojevići – Fojnica, projekt “Dogradnja i opremanje Hrvatske bolnice ‘Dr. fra Mato Nikolić’ – dvije lamele” Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila, Travnik, te projekt “Obnova Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg” Grad Široki Brijeg. Za sva tri projekta (Fojnica, Nova Bila i Široki Brijeg) izdvojit će se po 500 tisuća eura.

  Republika Hrvatska kontinuirano pruža značajnu potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini štiteći njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda te ulažući u projekte koji se odnose na obrazovanje, znanost, zdravstvo, kulturu, poljoprivredu te druga područja, čime se stvaraju uvjeti za održivi ostanak te se unaprjeđuje kvaliteta života Hrvata. Vrijednost sredstava za projekte u tim područjima, koja su namijenjena potpori programima i projektima Hrvata u Bosni i Hercegovini je 6,5 milijuna eura, priopćilo je Ministarstvo.

  Foto: Pexels
       

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.