d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  40. godišnjica Centra hrvatskih studija u Sydneyu

  U Sydneyju je na Macquarie University održana konferencija povodom 40. godišnjice Centra hrvatskih studija čija je voditeljica dr. sc. Jasna Novak Milić. Uz brojne sudionike iz cijeloga svijeta i iz Hrvatske, Filozofski fakultet su na konferenciji predstavili red. prof. dr. sc. Dragan Damjanović i izv. prof. dr. sc. Ivana Hebrang Grgić.

  Profesor Damjanović je održao izlaganje o arhitekturi hrvatskih gradova na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Profesorica Hebrang Grgić je, osim izlaganja o digitalizaciji publikacija, predstavila i izložila izložbu ”Pisali su glagoljicom…” koju je izradila u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu.

  Održala je predstavljanje knjige ”Their Faraway Home” koju je napisala u suautorstvu s red. prof. dr. sc. Anom Barbarić, a koja je nastala na temelju rezultata istraživanja institucijskog projekta. Knjiga je objavljena na poticaj novozelandsko-australskog izdavača. Primjerci knjige darovani su knjižnici Centra kako bi bili dostupni svim zainteresiranima za istraživanje povijesti hrvatskih publikacija u iseljeništvu.

  Izvor i foto: FFZG    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.