d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  New York: Hrvatska škola “Kardinal Stepinac” proslavila 50. rođendan

  Svečano je bilo u New Yorku, u nedjelju 5. svibnja 2024. godine, u prepunoj župnoj crkvi svetih Ćirila i Metoda i svetoga Rafaela. Župna zajednica zajedno je proslavila zlatnu obljetnicu postojanje Hrvatske Škole Kardinal Stepinac. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župni vikar i ravnatelj Hrvatske Škole fra Lovro Šimić uz koncelebraciju župnika fra Nikole Pašalića.

  Misno slavlje je započelo velikom i svečanom procesijom kojoj su na čelu bili barjaci, potom su slijedili ministranti, čitači te djeca Hrvatske Škole koji su bila odjevena u narodne nošnje različitih krajeva Lijepe Naše. Nakon misnog slavlja i zajedničke fotografije, upriličen je svečani program i ručak za sve prisutne.

  U programu su sudjelovala sva djeca Hrvatske Škole od prvoga do osmoga razreda, kao i Kolo Grupa Kardinal Stepinac. Svaki razred se predstavio narodnim običajima, kolima i pjesmom vezanim za pojedina područja iz naše Domovine. Pokazali su kako se slavi Jurjevo u Turopolju, Tijelovo u Moslavini, Slavonske svatove, Ivanje u Bilogori, čuvanje ovaca u Kordunu, poklade ili tradicionalne buše iz Baranje, pjesme i plesove iz Moslavine.

  Na samome kraju programa, nakon više od dvadeset godina u župu se vratio tamburaški sastav Kolo Grupe Kardinal Stepinac koji je odsvirao nekoliko pjesama čak dva puta vraćajući se na pozornicu. Svi su bili ispraćeni gromoglasnim pljeskom, javlja Hrvatska katolička zajednica u New Yorku.

  Izvor i foto: Croatian Catholic Parish – New York, NY    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.