d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Otvorena izložba “Znamenite žene u hrvatskome iseljeništvu”

  izložba Znamenite žene u hrvatskome iseljeništvu u organizaciji Udruge studenata demografije i hrvatskoga iseljeništva Populus otvorena je 15. ožujka u knjižnici Fakulteta hrvatskih studija.

  Mimi Marinović, Mia Čorak Slavenska, Lenka Franulić Zlatar, Nedjeljka Luetić Tijan, samo su neke od Hrvatica izabranih za ovu prigodu predstavljanja ženskog doprinosa hrvatskoj i svjetskoj kulturi u svim krajevima svijeta.

  Izložbu su osmislili i organizirali studenti demografije i hrvatskog iseljeništva u sklopu kolegija Hrvatska žena u iseljeništvu na kojem su provodili istraživanja o djelovanju suvremenih Hrvatica u dijaspori. Na temelju tih istraživanja osmišljen je dio sadržaja ove izložbe koji predstavlja rad Marijane Dokoze, Petre Peše, Ruže Studer Babić, Jasne Novak Milić, Danice Kragić i Danire Nakić Bilić.

  Cilj je izložbe odati počast ženama hrvatskih korijena koje su ostavile trag u globalnom kulturnom, političkom i umjetničkom naslijeđu, kao i podići svijest o velikom broju Hrvatica koje u ovom trenutku na raznim stranama svijeta doprinose kulturnom, gospodarskom, znanstvenom i svakom drugom obliku povezivanja Hrvatske s njezinim iseljeništvom.

  Otvorenje izložbe svojim je izlaganjem podržala novinarka i urednica portala Moja domovina, Ruža Studer Babić, povratnica iz Švicarske.

  Ožujak, kao mjesec u kojem se tradicionalno obilježava Međunarodni dan žena, prigodno je odabran za početak izložbe koja se do daljnjega može pogledati u knjižnici Fakulteta. Virtualna izložba Hrvatska žena u iseljeništvu može se pogledati na Instagram-profilu udruge studenata demografije i hrvatskoga iseljeništva Populus.

  Izvor i foto: Fakultet hrvatskih studija    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.