d

The Point Newsletter

  Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error.

  Follow Point

  Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

  Tečaj učenja hrvatskog jezika u Splitu okupio 56 stipendista

  Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u ponedjeljak je zaželio dobrodošlicu stipendistima za učenje hrvatskoga jezika.

  “Cilj nam je da oni budu primjer našega programa Povratak korijenima. Kontakt s njima bit će okosnica realizacije toga projekta. Pomoći ćemo im pri smještaju i studiranju. Nadam se da će oni ostati u svojoj domovini”, rekao je župan.

  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske za ovu akademsku godinu dodijelio je 500 stipendija, navela je Ivanka Kuništić iz ovoga ureda. “Radi se o potomcima naših iseljenika, a gotovo 70% ima korijene u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Smatramo da je ovo jedinstvena prigoda da se svi okupe i prepoznaju prednosti ove županije” rekla je Kuništić.

  Prije 5 godina u Hrvatsku je došla i Mariana Glavinich Luraschi. “Učila sam hrvatski jezik, arhitektica sam i sada radim i živim u Splitu. Stipendija mi je pomogla kako bih živjela i učila hrvatski jezik, ali i kako bih ostala živjeti ovdje. To je uvijek bio moj san”, rekla je ova stipendistica.

  Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske    

  Listen to Croatians Online here:


     
    

  Croatian American Media Association Corp is a tax exempt organization under Section 501 c(3) of the Internal Revenue Code (EIN # 99-1591741). Your donation is greatly appreciated and will be used to support our mission. Your contribution is tax deductible to the full extent permitted by law.